Espoon modernin taiteen museon Emman taideteoksiin pääsee nyt tutustumaan digitaalisesti, kun museo lisää teoksia hakupalvelu Finnaan - Kulttuuri | HS.fi

Espoon modernin taiteen museon Emman taideteoksiin pääsee nyt tutustumaan digitaalisesti, kun museo lisää teoksia hakupalvelu Finnaan

Mukana on 1244 teosta – niin grafiikkaa, maalauksia, valokuvia, veistoksia kuin muotoilua.

Espoon modernin taiteen museo Emman teoksia voi nähdä digitaalisesti.­

11.4. 15:59

Valtakunnallisen verkkopalvelu Finnan taideaineisto laajenee, kun Espoon modernin taiteen museo Emma lisää tietokantaan 1244 teosta ja ne tulevat digitaalisesti kaikkien ulottuville.

Mukana on muun muassa grafiikkaa, maalauksia, valokuvia, veistoksia sekä muotoilua. Teoksista 247 kuuluu museon omaan kokoelmaan. Palvelusta löytyy lisäksi teoksia Emmaan talletetuista kokoelmista.

Esimerkiksi Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta ja Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön kokoelmasta mukana on yhteensä 896 teosta.

Jo menneisiin museon näyttelyihin voi palvelussa tutustua kuratoitujen temaattisten kokonaisuuksien avulla. Käyttäjä voi palata esimerkiksi Lars-Gunnar “Nubben” Nordströmin Emmassa vuonna 2015 nähtyyn retrospektiiviseen kokonaisuuteen tai seuraavana vuonna esillä olleeseen Rut Bryk – Taikalaatikko -näyttelyyn.

Nyt julkaistua aineistoa täydennetään tulevaisuudessa uusilla, ajankohtaisilla sisällöillä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat