Netflixin suosikkisarja äidistä ja tyttärestä pursuaa identiteettipohdintoja, perhedraamaa, komediaa ja romanssisotkuja - Kulttuuri | HS.fi

Netflixin suosikkisarja äidistä ja tyttärestä pursuaa identiteettipohdintoja, perhedraamaa, komediaa ja romanssisotkuja

Yhdysvaltalaisessa Ginny & Georgiassa komedia kohtaa teiniangstin ja perhedraama jännärin.

Komediasarjassa Ginny (Antonia Gentry) ja Georgia (Brianne Howey) muuttavat parin vuoden välein.­

14.4. 2:00 | Päivitetty 14.4. 9:33

Teini-ikäinen Ginny tuntee olonsa jatkuvasti ulkopuoliseksi. Se ei ole ihme, sillä perhe on tottunut vaihtamaan paikkaa parin vuoden välein. Sarjan Ginny & Georgia toinen nimihahmo, Ginnyn äiti Georgia, sen sijaan ottaa haltuun paikan kuin paikan.

Nuorena äidiksi tullut Georgia on tottunut pärjäämään yksin ja aloittamaan alusta. Sarjan alussa Georgian tuorein aviomies on kuollut, ja perhe muuttaa jälleen. Uusi koti löytyy Massachusettsin idyllisestä pikkukaupungista.

Toisin kuin yleensä, tällä kertaa Ginny pääsee uudessa lu­kiossaan heti osaksi ystävärinkiä ja romanttisia koukeroita. Hän haluaa jäädä. Ja niin haluaa ­Georgiakin tavattuaan kaupungin naimattoman pormestarin.

Perheeseen kuuluu myös Ginnyn pikkuveli Austin, joka jää kuitenkin hahmona haamuksi äidin ja tyttären rinnalle.

Vaikka Ginny & Georgian päällimmäinen tarjonta on ihmissuhderintamalla, jo ensimmäisessä jaksossa tehdään selväksi, että sarjassa on myös pimeyttä. Se piilee ennen kaikkea Georgian kestohymyn alla. Takaumat kertovat hänen kokemastaan väkivallasta ja perässä kulkeva yksityisetsivä häneen kohdistuvista epäilyistä. Kun perhe pysähtyy huoltoasemalla, Georgia säpsähtää poliisia.

Äiti ja tytär ovatkin kuin eri sarjoista. Karismaattinen manipuloijamestari Georgia asettuisi luontevasti täysiverisen jännärin tähdeksi. Hänen menneisyydestään saadaan vihjeitä läpi sarjan, ja epämiellyttävät totuudet tuntuvat olevan koko ajan hänen kintereillään.

Ginny taas voisi olla ajattelevaisen teinisarjan päähahmo. Hän aloittaa seksielämän, miettii identiteettiään valkoisen ­äidin ja mustan isän lapsena ja takertuu uuteen ystäväpiiriin.

Yhteisissä kohtauksissaan Ginny (Antonia Gentry) ja Georgia (Brianne Howey) pelaavat kuitenkin mainiosti yhteen. Huolettomalta vaikuttavan äidin ja alati huolissaan olevan tyttären dynamiikka on muutoksessa, mikä tekee kohtauksista välillä lämpöisiä ja välillä kitkaisia.

Sarja on ensikertalaisen Sarah Lampertin käsialaa. Se vertaa itse itseään 2000-luvun hittisarjaan, jossa äidin ja tyttären suhde läheni ystävyyttä. ”Olemme kuin Gilmore Girls mutta isompirintaisia”, Georgia sanoo Ginnylle.

Ginny & Georgia kuitenkin hä­viää Gilmore Girlsille sanailussa, sarkasmissa ja oikukkaassa idyllissä. Sen sijaan sarja pursuaa muun muassa jännärikäänteitä, identiteettipohdintoja, perhedraamaa, komediaa ja romanssisotkuja – siis tavallaan jokaiselle jotakin.

Runsaus on toiminut. Maaliskuun 25. päivä talouslehti Forbes uutisoi nettisivuillaan, että Ginny & Georgia oli pitänyt Netflixin katsotuimman ohjelman paikkaa ennätykselliset neljä viikkoa.

Ginny & Georgia, Netflix. (K16)

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat