Ruotsin Paratiisihotelli-sarjan tuore kausi jää kesken häirintä­syytösten takia, myös Ex on the Beach -sarjan tuotantokausi perutaan - Kulttuuri | HS.fi

Ruotsin Paratiisihotelli-sarjan tuore kausi jää kesken häirintä­syytösten takia, myös Ex on the Beach -sarjan tuotantokausi perutaan

Kaksi Paratiisihotellin naisosallistujaa syyttää ohjelmaan osallistunutta miestä seksuaalisesta häirinnästä. Tapauksista on tehty rikosilmoitukset.

Ruutukaappaus Paradise Hotel Sverigen Facebook-sivulta. Sarjaa esittävä tv-yhtiö Nent on päättänyt olla näyttämättä loppukauden jaksoja häirintäsyytösten vuoksi.­

4.5. 10:59 | Päivitetty 4.5. 14:36

Suositun tosi-tv-sarja Paratiisihotellin uusi kausi jää kesken Ruotsissa, sillä sarjaa esittävä tv-yhtiö Nent on päättänyt olla näyttämättä loppukauden jaksoja. Asiasta kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Ohjelmaa esitetään Ruotsissa Viafree- ja Viaplay-palvelujen kautta. Aiemmin suoratoistopalvelut päättivät poistaa koko kauden sivuiltaan, mutta nyt kausi on haudattu lopullisesti.

Yhtä ohjelman miesosallistujista epäillään kahden naisosallistujan seksuaalisesta häirinnästä kuvausten aikana. Naiset ovat tehneet tapauksista rikosilmoitukset, ja ne ovat poliisin tutkinnassa.

Häirintä tapahtui kuukausia sitten, kun ohjelmaa kuvattiin hotellissa Meksikossa. Häirinnästä epäilty mies poistettiin paikalta vain muutama päivä kuvausten alkamisen jälkeen.

Poliisin lisäksi tv-yhtiö Nent on käynnistänyt sisäisen selvityksen siitä, miten tapahtunutta käsiteltiin kuvausten aikana.

Nentin toimitusjohtaja Anders Jensen kertoi TV4-kanavan haastattelussa, että tuottaja ja muut paikalla olleet olivat arvioineet ensimmäisen häirintätapauksen ”vakavuudeltaan vähäisemmäksi, kuin mitä se oikeasti oli”. Toinen tapaus tuli yhtiön tietoon vasta, kun asia nousi julkisuuteen pari viikkoa sitten.

Häirintää kokeneet naiset ovat arvostelleet Nentiä ja tuotantoyhtiö Mastiffia siitä, etteivät ne puuttuneet häirintään aiemmin.

Jensen ei osannut sanoa, tehdäänkö Paratiisihotellista enää uusia kausia tulevaisuudessa.

Ruotsin yleisradioyhtiön radiokanava P3:n haastattelemien eri kausien osallistujien mukaan seksuaalista häirintää on tapahtunut jo aiemmin ja tuotantoyhtiö on piilotellut tapauksia. Kahdestakymmenestä haastateltavasta 11 oli todistanut tai kokenut seksuaalista häirintää Paratiisihotellin kuvauksissa.

”He sanoivat minulle, että lopeta asiasta puhuminen, koska sitä [häirintää] ei näytetä tv:ssä eikä sille [puhumiselle] siksi ole syytä, se voi olla kunnianloukkaus”, kertoi vuoden 2019 osallistuja Camilla Skalleberg, joka kertoi kokeneensa häirintää.

Suomessa Paratiisihotellia esittää Nelonen ja Ruutu. Sarjasta on kuvattu uusi kausi, jonka esittäminen alkaa toukokuussa.

Tosi-tv-sarjojen osallistujien kohtelu on ollut esillä myös Suomessa, kun Yle kertoi maanantaina ohjelmien kulisseissa tapahtuvista epäkohdista. Osallistujat muun muassa kertoivat, ettei heille tarjottu riittävästi apua henkisesti raskaiden kuvausten aikana. Moni kertoi sairastuneensa kuvausten jälkeen mielenterveysongelmiin.

Tiistaina ilmoitettiin myös, että tuleva tuotantokausi Ex on the Beach -sarjasta perutaan Ruotsissa. Sarjaa esittävän Discovery Networksin viestintäjohtaja Jessica Lindman kertoi Dagens Nyheterille, että päätöksen taustalla on juuri nyt käytävä yhteiskunnallinen keskustelu, mutta ei mikään yksittäinen tapaus.

Ex on the Beach Suomi -sarjan viimeisin tuotantokausi näytettiin Suomessa alkuvuodesta Discovery+ -suoratoistopalvelussa.

Nelonen ja Ruutu kuuluvat Helsingin Sanomien kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat