Roskilden musiikkifestivaali perutaan toista vuotta peräkkäin – ”Olemme järkyttyneitä” - Kulttuuri | HS.fi

Roskilden musiikkifestivaali perutaan toista vuotta peräkkäin – ”Olemme järkyttyneitä”

Kahdeksanpäiväinen tanskalaistapahtuma olisi juhlinut 50-vuotisuuttaan.

Yleisö juhli Roskildessa vuonna 2010.­

4.5. 11:50

Tanskassa järjestettävä Roskilden musiikkifestivaali on ilmoittanut peruuttavansa tämän vuoden tapahtuman. Syynä peruutukselle ovat koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset tapahtumille.

Kahdeksanpäiväiseen kulttuuritapahtumaan odotettiin 130 000 vierasta kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa. Roskilde on yksi Euroopan suurimmista rockfestivaaleista.

Tapahtuma kirjoitti nettisivuillaan tiistaina, että peruutus oli odotettu mutta tuskallinen päätös.

”Olemme järkyttyneitä, että emme voi järjestää festivaaliamme ja olla mukana uudelleenluomassa yhteisöjä, joita koronakriisi on tuhonnut.”

Elokuussa 1971 ensimmäisen kerran järjestetty Roskilde täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Roskilde joutui perumaan myös viime vuoden festivaalinsa koronaviruksen takia. Sinne oli varattu pääesiintyjiksi muun muassa Taylor Swift, Kendrick Lamar, The Strokes ja Haim.

Roskilde Festival kertoi, että uusi peruutus on ”vakava” tilanne festivaalille ja sitä järjestävälle Roskilde Foundation -hyväntekeväisyysjärjestölle. Festivaali kehotti kaikkia jättämään lunastamatta takaisin maksettujen lippujen rahoja ja säästämään ostetut liput seuraavan vuoden festivaaleille.

”Tavataan uudelleen vuonna 2022”, viestissä kirjoitettiin.

Tapahtuma lähestyi Tanskan päättäjiä suoralla viestillä huhtikuun lopussa ja vaati selkeitä tietoja, miten kulttuuritilaisuuksia voi jatkossa järjestää.

He kirjoittivat, että päättelevät nykyisestä tilanteesta, ettei Roskilden kaltaista tapahtumaa voida järjestää Tanskassa.

”Se on sietämätöntä. Mutta tähän olemme päätyneet.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat