Laila Pullisen taiteilijakoti aukeaa kaikille kesäkuussa – nähtäville Salvador Dalía ja Maaliskuulaisia - Kulttuuri | HS.fi

Laila Pullisen taiteilijakoti aukeaa kaikille kesäkuussa – nähtäville Salvador Dalía ja Maaliskuulaisia

Vantaan Nissbackassa sijaitseva veistospuisto täydentyy muun muassa Pullisen henkilökohtaisella taidekokoelmalla.

Laila Pullinen Nissbackan kartanollaan veistostensa luona vuonna 2013.­

4.5. 12:49

Kuvataiteilija Laila Pullisen kotimuseo aukeaa Vantaan Nissbackassa kesällä yleisölle. Tähän asti ainoastaan ryhmille varauksesta esitelty taiteilijakoti on 3. kesäkuuta lähtien pysyvä osa Nissbackan kartanon mailla esiteltävää näyttelykokonaisuutta.

Samalla museon nimi muuttuu muotoon ”Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo”.

Vuodesta 1985 Nissbackassa toimineeseen kulttuuripaikkaan on kuulunut vanhaa kartanonpuistoa, historiallista rakennuskantaa ja Sotungin laaksoa.

Nyt se täydentyy kodin ja veistospuiston ”operatiivisella keskuksella”, jossa Pullisen omien arkistojen lisäksi on kävijöiden nähtävissä Pullisen henkilökohtainen taidekokoelma.

Grafiikkaa Laila Pullisen kotimuseossa.­

Erityisesti kuvanveistäjänä tunnetun Laila Pullisen (1933–2015) elämänvaiheita heijastelevan sisustuksen lisäksi esillä on kokoelma 1960-luvun alussa muodostuneen suomalaisten nuorten taiteilijoiden Maaliskuulaiset-ryhmän taidetta. Nähtävillä on myös ulkomaisten kollegojen teoksia aina Salvador Dalísta Ernst Niesvestnyyn.

Vierailut kotimuseoon toteutetaan pandemiatilanne huomioon ottaen ja viranomaisten suosituksia noudattaen. Kävijöiden määrää rajoitetaan sisätiloissa, mutta veistospuistossa käynti on vapaampaa.

Kotimuseon yhteyteen aukeaa myös pieni museokauppa. Parin aiemman kesän tapaan kävijöitä palvelee puistossa sijaitseva kesäkahvila.

Laila Pullinen tunnetaan myös räjäytystekniikalla muokatuista kuparilevyistä. Kuva marraskuulta 1966­

Ateljee-gallerian vaihtuvan näyttelyn tilassa on esillä valokuvataiteilija ja kuvanveistäjä Perttu Saksan näyttely Valkoinen kaari, joka on Helsingin kaupungin taidemuseossa HAM:ssa samanaikaisesti esillä olevan suuremman näyttelyn sisarnäyttely.

Pullisen entiseen ateljeeseen kuratoitu kokonaisuus on ”intiimimpi ja henkilökohtaisempi”. Esillä on myös HAM:ssa näytettävien kuvien alkuperäistä esineistöä.

Lisätietoja kotimuseon aukioloajoista, ajo-ohjeista ja pääsymaksuista sivustolla www.lailapullinen.fi

Pienveistoksia kotimuseon vitriinissä.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat