Pori Jazz perutaan – festivaalin sijasta järjestetään kesäkonserttien sarja - Kulttuuri | HS.fi

Pori Jazz perutaan – festivaalin sijasta järjestetään kesäkonserttien sarja

Festivaalille ostetut pääsyliput siirtyvät automaattisesti ensi vuoteen, kuten myös vuodelle 2020 ostetut liput. Liput voi myös palauttaa.

Yleisöä Alman esiintyessä Pori Jazzeilla 19. heinäkuuta 2019.­

5.5. 10:34

Pori Jazz joutuu perumaan tälle vuodelle suunnitellun festivaalin koronatilanteen takia.

Pori Jazzin taustayhdistys järjestää kuitenkin konserttisarjan. Pori Jazz 2021 oli tarkoitus järjestää Porin Kirjurinluodossa 9.–17. heinäkuuta.

Tulevan kesän yleisötapahtumia koskevista linjauksista on tällä hetkellä tarjolla niin vähän konkreettista tietoa, ettei festivaalin valmistelu ole mahdollista, tiedotteessa kerrotaan.

”Venytimme lopullista päätöstä ja selvitimme erilaisia keinoja festivaalin järjestämiseksi, mutta peli oli lopulta vihellettävä poikki. Festivaalituotannon edistäminen on tässä tilanteessa mahdotonta”, sanoo tiedotteessa Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

Ostetut pääsyliput siirtyvät automaattisesti ensi vuoteen, kuten myös vuodelle 2020 ostetut liput. Liput voi myös palauttaa.

Pori Jazz ehti jo julkistaa tulevalle kesälle joukon esiintyjiä, ja nyt festivaali on aloittanut keskustelut esiintymisten siirtämisestä vuodelle 2022. Tarkempia tietoja aiheesta luvataan mahdollisimman pian.

Huhtikuussa Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne totesi HS:lle, että kolme kuukautta on tuhansien ihmisten tapahtumissa kriittinen aikaraja. Vielä kolme kuukautta ennen tapahtumia suunnitelmia voidaan muuttaa, mutta se on vaikeaa ja maksaa paljon.

Siksi Ranne toivoi tuolloin, että tapahtuma-ala saisikin tietää turvatoimista mahdollisimman tarkasti tällaisella aikajänteellä.

”Pääasia on, että saamme tietoa päivämäärien kera”, hän totesi.

Festivaalin sijaan Pori Jazz järjestää ensi kesänä konserttitarjontaa. Kirjurinluodon Lokkilavalla järjestetään 15.–17. heinäkuuta konserttitapahtuma ”Pori Jazz soi taas”, jossa esiintyvät muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, Timo Lassy sekä Dusty Springfieldin kappaleita suomeksi esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina 7. toukokuuta.

Konserttialueen yleisökapasiteettia ei ole vielä lyöty lukkoon, vaan niiden osalta seurataan epidemiatilanteen kehittymistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat