Sisters-sekoilukomedia tähtää absurdiuteen mutta lopputulos jää tavanomaiseksi, suvereeneista pääosanäyttelijöistä huolimatta - Kulttuuri | HS.fi

Sisters-sekoilukomedia tähtää absurdiuteen mutta lopputulos jää tavanomaiseksi, suvereeneista pääosanäyttelijöistä huolimatta

Sisters-elokuvassa aikuisten siskosten lapsuudenkoti myydään, ja he päättävät järjestää vielä kerran kunnon bileet 1980-luvun malliin.

Sisters-elokuvan pääosissa ovat taitavat Tina Fey ja Amy Poehler.

6.5. 2:00

Sisters ★★★

USA 2015

Frii klo 21.00 (K16)

Nostalgiset kaverikomediat ovat olleet enimmäkseen mökeltävien äijäporukoiden heiniä. Niissä nolo sekoilu on ennen kaikkea veljeyttä koossa pitävä liima, joka auttaa luovimaan läpi aikuisuuden karikkojen.

Jason Mooren ohjaamassa ja Paula Pennin käsikirjoittamassa Sistersissä mökellyksestä ja sekoilusta vastaavat Tina Feyn ja Amy Poehlerin esittämät aikuiset siskokset. Kate (Fey) on vastuuta pakoileva tuuliviiri, Maura ­(Poehler) siskoaan tukeva hoivaaja.

Kun Katen ja Mauran vanhemmat päättävät myydä sisarusten lapsuudenkodin, naiset päättävät järjestää vielä kerran kunnon bileet 1980-luvun malliin.

Teini-iän huolettomuus on tietysti huonosti sovitettavissa ­aikuisuuteen. Seurauksena on syvenevä katastrofi. Välillä tähtäin on kunnianhimoisesti Pahuksenmoisten pirskeiden (1968) absurdiudessa, mutta enimmäkseen jäädään keskiverto jenkkikomedian älyttömyyksiin.

Kaksi suvereenia komedianäyttelijää pitää silti pään pinnalla silloinkin, kun edessä on liian syvä sukellus haarojenväli­huumoriin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat