Neljä vuotta sitten kuolleen Soundgardenin laulajan perhe sopi oikeusjutun ”piittaamattomaksi” arvioimansa lääkärin kanssa - Kulttuuri | HS.fi

Neljä vuotta sitten kuolleen Soundgardenin laulajan perhe sopi oikeusjutun ”piittaamattomaksi” arvioimansa lääkärin kanssa

Soundgarden- ja Audioslave-yhtyeistä sekä soolouraltaan tunnettu laulaja oli ottanut useita reseptilääkkeitä ennen itsemurhaansa detroitilaisessa hotellissa 18. toukokuuta 2017.

Chris Cornell Soundgardenin keikalla Hartwall-areenalla syyskuussa 2013.

7.5. 14:17

Laulaja Chris Cornellin perhe on sopinut oikeusjutun, jonka se nosti laulajan lääkäriä vastaan marraskuussa 2018, kertoo BBC.

Cornellin leski Vicky Cornell on sanonut tohtori Robert Koblinin olleen ”piittaamatton” tämän määrätessä laulajalle ”vaarallisia, mieleen vaikuttavia” aineita.

Soundgarden- ja Audioslave-yhtyeistä sekä soolouraltaan tunnettu laulaja oli ottanut useita reseptilääkkeitä ennen itsemurhaansa detroitilaisessa hotellissa 18. toukokuuta 2017. Hän oli kuollessaan 52-vuotias.

Chris Cornellin perhe väittää Koblinin määränneen Cornellille syyskuun 2015 ja toukokuun 2017 välisenä aikana yli 940 annosta muun muassa ahdistustilojen lievittämiseen käytettävää loratsepaamilääke Ativania sekä kipulääke oksikodonia.

Perheen mukaan Ativan ”heikensi Cornellin tilaa, sumensi hänen arvostelukykyään ja sai hänet käyttäytymään vaarallisen impulsiivisesti tavoilla, joita hän ei kyennyt hallitsemaan, maksaen hänen henkensä”.

Chris Cornell puhui vaimolleen Soundgardenin Detroitin-keikan jälkeen puhelimitse. Vicky Cornellin mukaan hän puhui puuroutuneella äänellä. Hän sanoi ottaneensa ehkä liikaa Ativania ja olevansa ”vain väsynyt”.

Raportti vahvistaa hänen ottaneen myös kyseistä lääkettä. Hänet löydettiin pian puhelun jälkeen kylpyhuoneesta itsemurhan tehneenä.

Tohtori Koblin on kiistänyt toimineensa väärin tai olleensa millään tavoin syyllinen Cornellin kuolemaan.

Huhtikuussa tehty sopimus oikeusjutusta pidetään salattuna perheen turvallisuuden takaamiseksi. Cornellin perheen asianajajan Melissa Lernerin mukaan Chris ja Vicky Cornellin lapsiin, Toniin ja Christopher Nicholasiin, on viime vuosina kohdistunut ”verkkotrollien ja muiden epävakaiden yksilöiden” taholta jopa henkeä uhkaavaa häirintää.

Voit lukea Chris Cornellin muistokirjoituksen tästä linkistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat