Sinebrychoffin taidemuseo esittelee keräilijöiden lahjoittamia aarteita, joihin kuuluu muun muassa Rembrandtin grafiikkaa - Kulttuuri | HS.fi

Sinebrychoffin taidemuseo esittelee keräilijöiden lahjoittamia aarteita, joihin kuuluu muun muassa Rembrandtin grafiikkaa

Kriitikko Harri Mäcklinin laatimissa viikon näyttelysuosituksissa on mesenaattien lahjoja, jazzia siveltimellä, kalsiumia ja peilimaisemia.

Gerard ter Borch: Viiniä juova nainen kirje kädessään, 1665, öljy kankaalle.

7.5. 15:18

Osa museoista on avannut ovensa kuukausien koronasulun jälkeen. Sinebrychoffin taidemuseo esittelee uutuusnäyttelyssään taidekeräilijöiden lahjoittamia aarteita. Ilahduttavaan kattaukseen kuuluu muun muassa Rembrandtin grafiikkaa, Jacob van Ruisdaelin metsämaisemia ja italialaista renessanssitaidetta.

Aarteet maailmalta – Mesenaattien matkassa 9.1.2022 saakka Sinebrychoffin taidemuseossa, sinebrychoffintaidemuseo.fi.

Jazzia siveltimellä

Ilari Hautamäki: Loft, 2020, akryyli ja öljy kankaalle.

Ilari Hautamäki vertaa uusia maalauksiaan jazziin, ja svengiä niistä tosiaan löytyy. Kalligrafiset siveltimenvedot vastaavat melodiasta, ja taustan geometriset muodot iskevät rytmiä. Visuaalista jammailua kannattelee mehukas väripaletti.

Ilari Hautamäki: Spirit 30.5. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com.

Kalsiumin monet muodot

Shoji Kato: yksityiskohta installaatiosta Ca (Temperatures), 2021.

Kalsium on maankuoren viidenneksi yleisin alkuaine, ja sitä löytyy kaikkialta myös Shoji Katon näyttelystä. Entiseen maitokauppaan pystytetty installaatio sisältää marmoria, simpukankuoria ja piimää. Pikkutarkoissa vesivärimaalauksissa on korallia ja hengästyttävä määrä yksityiskohtia.

Shoji Kato: Ca (Temperatures) 30.5. saakka Oksasenkatu 11:ssa, oksasenkatu11.fi.

Maisema peilissä

Roy Aurinko: Peräpeili, 2021, akryyli, öljy ja sementti kankaalle.

Kun matkailija halusi 1700-luvulla ihailla maisemaa, hän saattoi kääntää sille selkänsä ja kaivaa taskustaan Clauden lasiksi kutsun tummennetun peilin. Sen kautta katsottuna maisema näytti utuiselta maalaukselta. Roy Auringon maalaukset kysyvät, miksi joskus on helpompaa katsoa heijastuksia kuin itse todellisuutta.

Roy Aurinko: Medusan peili 23.5. saakka Galleria Huudossa, galleriahuuto.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat