Oxfordin professori tutkii keskiaikaa, mutta vapaa-ajalla Suomi-fani opetteli kielen neljässä vuodessa – tuoreesta runoteoksesta löytyy runo Mannerheimille - Kulttuuri | HS.fi

Oxfordin professori tutkii keskiaikaa, mutta vapaa-ajalla Suomi-fani opetteli kielen neljässä vuodessa – tuoreesta runoteoksesta löytyy runo Mannerheimille

Tutkijan ongelmat ovat samat Oxfordissa kuin Suomessakin: rahoitusta pitää miettiä koko ajan. Britanniassa humanistisia aloja kuitenkin arvostetaan, ja pankkiiriksi voi päätyä kirjallisuusopinnoilla. Professori Annette Volfing työskenteli itsekin nuorena vastavalmistuneena muutaman vuoden veroneuvojana.

Professori Annette Volfing opetteli suomen yli viisikymppisenä. Hän kiittää hyviä suomen kielen opettajiaan. Harjoitusapuna ovat toimineet myös Ylen selkokieliset uutiset. Suomenkielisiä romaaneja hän on lukenut jo kymmenen. ”Onhan se tosi hidasta.”

9.5. 17:00

Oxford

Jos joku ulkomaalainen rupeaa enää ikinä päivittelemään, että onpas se suomen kieli mahdottoman vaikeaa, niin siihen voi sanoa höpsis. Kyllä suomea oppii, jos vain haluaa.

Oxfordin yliopiston professori Annette Volfing opetteli suomen vajaassa neljässä vuodessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat