Savonlinnan oopperajuhlat peruu kesän oopperaesitykset, mutta pitää konsertteja: ”Välttämätöntä juhlien jatkuvuuden turvaamiseksi” - Kulttuuri | HS.fi

Savonlinnan oopperajuhlat peruu kesän oopperaesitykset, mutta pitää konsertteja: ”Välttämätöntä juhlien jatkuvuuden turvaamiseksi”

Karita Mattilan gaala vaihtuu konsertteihin pianistin kanssa Kerimäen kirkossa.

Olavinlinnassa ei kuulla oopperaa tänä kesänä.

12.5. 11:48

Savonlinnan oopperajuhlat peruu tämän kesän oopperaesitykset ja Karita Mattilan gaalakonsertit Olavinlinnassa pandemian vuoksi.

Mattila konsertoi kuitenkin Kerimäen kirkossa pianistin kanssa orkesterin sijaan 24. ja 26. heinäkuuta.

Myös muut konsertit siirretään Kerimäen kirkkoon. Timo Mustakallio -laulukilpailu toteutuu Savonlinnasalissa.

Voit lukea ohjelmistosta lisää tämän linkin takaa.

Olavinlinnassa oli myynnissä vain puolet normaalista paikkamäärästä eli noin 1 200 lippua esitystä kohti turvavälien varmistamiseksi, mutta epävarmassa tilanteessa lipputuloista suuresti riippuvainen festivaali katsoi peruutukset välttämättömiksi.

”Olisimme saaneet tietää vasta kesäkuun loppupuolella, kuinka monta ihmistä olisi oikeasti saatu ottaa sisään”, festivaalijohtaja Jan Strandholm kertoo HS:lle.

Pandemian odotetaan kesällä hellittävän, mutta takaiskuja voi yhä tulla.

”Jos koronatilanne vaatisi esimerkiksi kahden metrin turvavälejä, se johtaisi vain noin 300 ihmisen yleisömäärään esitystä kohti ja tuottaisi usean miljoonan euron tappiot. Peruutus oli välttämätön juhlien jatkuvuuden turvaamiseksi”, Strandholm kertoo.

Miksi Kerimäen kirkko on käytössä mutta Olavinlinna ei? Olavinlinnassahan voitaisiin konsertoida vanhaan tapaan paljaan taivaan alla ilman väliaikaista festivaalin kattorakennelmaa. Sen luulisi vähentävän tartuntariskiä.

”Aluehallintovirasto on linjannut, että Olavinlinna on sisätila. Lisäksi työmäärä ja kustannukset nousisivat niin paljon, että se ei ole näissä oloissa mahdollista”,

Kesän 2022 uusi ohjelmisto julkistetaan 31. toukokuuta ja se on monipuolisempi kuin tälle kesälle suunniteltu ohjelmisto. ”Uusi tuotantokin saadaan kesälle 2022”, Strandholm lupaa.

Tälle kesälle ostetut liput voi palauttaa tai siirtää haluamaansa esitykseen kesällä 2022 jo ennen kuin uusi kausi avataan yleiseen myyntiin.

Oopperajuhlilta ollaan yhteydessä lipun varanneisiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat