Huuhkajien siivillä -sarjassa päästään syvälle suomalaiseen jalkapallokulttuuriin – Miksi taustoittavia urheiluohjelmia ei ole perinteisessä radiossa enemmän? - Kulttuuri | HS.fi

Huuhkajien siivillä -sarjassa päästään syvälle suomalaiseen jalkapallokulttuuriin – Miksi taustoittavia urheiluohjelmia ei ole perinteisessä radiossa enemmän?

Huuhkajien siivillä -sarjassa urheilu kasvaa lukuisien arkistokatkelmien siivittämänä myös kulttuurilliseksi ilmiöksi.

Huuhkajien siivillä -ohjelmaa juontavat Jussi Vainikka (oik.) ja Matti Härkönen. Asiantuntijana mukana on Erkka V. Lehtola (vas.).

13.5. 2:00

Suomalainen jalkapallo on kovassa nosteessa, ja odotukset ovat korkealla, kun maajoukkue Huuhkajat aloittaa osallistumisensa EM-kisoihin ottelulla Tanskaa vastaan 12. kesäkuuta.

Turnaukseen on valmistauduttu antaumuksella Yle Puheen Huuhkajien siivillä -sarjassa pitkin kevättä. Keskustelusarja huipentuu 12-tuntiseen erikoislähetykseen 4. kesäkuuta.

Niin Yle Areenassa kuin kaupallisissa podcastpalveluissakin on versonut viime vuosina paljon eri urheilulajeihin vihkiytyneitä studiokeskusteluita. Huuhkajien siivillä herättää kysymyksen, miksei tällaista taustoittavaa urheilujournalismia tehdä enemmän myös perinteisessä radiossa, jossa urheilu tarkoittaa useimmiten suoraa kisaselostusta.

Huuhkajien siivillä -sarjan lähetyksissä on riittävästi aikaa päästä pintaa syvemmälle. Sarjan ansiona on, että lukuisien arkistokatkelmien siivittämänä urheilu kasvaa myös kulttuurilliseksi ilmiöksi.

Suomalaisen jalkapallokulttuurin kehittymisestä kertoo Yle Puheessa lauantaina kuultava Huuhkajaviisut, jossa kisaa 12 parasta kannustuslaulua yleisön lähettämistä yli kahdesta sadasta tarjokkaasta.

Huuhkajien siivillä, Areena.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat