Jukka Koskelainen törmäyttää runoissaan persoonallisella tavalla yhteen varhaisromantikkojen Saksan ja nykyisen Itä-Helsingin - Kulttuuri | HS.fi

Jukka Koskelainen törmäyttää runoissaan persoonallisella tavalla yhteen varhaisromantikkojen Saksan ja nykyisen Itä-Helsingin

Jukka Koskelaisen seitsemäs runokokoelma Talvimatka Jenaan on yhdellä tasolla rakkaudentunnustus germaanista kulttuuriperintöä, kirjallisuutta ja filosofiaa kohtaan.

Jukka Koskelaisen runoissa mukana ovat Vuosaaren tunturiksi maisemoitu jätemäki, viikinkien maihinlaskupaikka Vartiokylänlahdella, tsaarinaikaiset puolustusrakennelmat ja jääkauden muovaama kallioperä.

5.6.2021 17:30

Runot

Jukka Koskelainen: Talvimatka Jenaan. Aviador. 77 s.

Kaikki tiet veivät Jenaan, 1700–1800-lukujen vaihteessa. Thüringenissä, nykyisessä Keski-Saksassa sijaitseva yliopistokaupunki liitti yhteen varhaisen romantiikan ja idealistisen filosofian perustajat. Lähiseutujen jyrkät rinteet, metsälammet ja luostarinrauniot olivat otollista maaperää liikkeelle, joka etsi yhteyksiä keskiaikaan, kansanperinteeseen, mystiikkaan ja luontoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat