Viihde ansaitsee paikkansa kirjallisuushistoriassa – ainoat antiikista säilyneet kreikkalaiset romaanit ovat täynnä erotiikkaa, julkkiskulttuuria ja uskomattomia käänteitä - Kulttuuri | HS.fi

Viihde ansaitsee paikkansa kirjallisuushistoriassa – ainoat antiikista säilyneet kreikkalaiset romaanit ovat täynnä erotiikkaa, julkkiskulttuuria ja uskomattomia käänteitä

Valitin kesälukemiseksi suunnattujen bestsellerien viihteellisyyttä kunnes opin, että ne ovat vanhimpien säilyneiden romaanien kunnianarvoisia jälkeläisiä.

Maarit Kaimion suomentamat Longoksen Dafnis & Khloe (1990), Kharitonin Kallirhoe (1983), ja Akhilleus Tatioksen Leukippe ja Kleitofon (2019).

5.6.2021 2:00

Kesä tuo omanlaisensa kirjat, lukuromaanit. Näissä usein paksuissa teoksissa on jännitystä ja ihmissuhde­draamaa, samoin eksoottisia miljöitä ja maailman mullistuksia, jotka uhkaavat musertaa yksilöt alleen.

Olen joskus valittanut esimerkiksi Delia Owensin, Joel Dickërin ja Anthony Doerrin bestsellerien laskelmoiduksi kokemaani teko­syvällisyyttä, jonka alla on höttöä, mutta hiljattain koin kääntymyksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat