Altaan kesän avauskonsertissa oli väljää mutta ei väljähtynyttä – Cledos ja Costee edustavat modernin kotimaisen popin laahaavaa laitaa - Kulttuuri | HS.fi

Altaan kesän avauskonsertissa oli väljää mutta ei väljähtynyttä – Cledos ja Costee edustavat modernin kotimaisen popin laahaavaa laitaa

Loppuunmyydyn konsertin yleisö oli lohkottu rajoitusten vuoksi kymmeneen viidenkymmenen juhlijan pöytäryhmään.

Cledos eli Vladislav Heponen oli illan toinen esiintyjä.

6.6. 14:39

Konsertti, pop. Cledos ja Costee Allas Sea Poolilla lauantaina 5.6.

Puitteet olivat kunnossa koulujen päättäjäishulinan sekä Allas Sea Poolin kesän mittavan konserttisarjan avauksen osalta.

Lauantai-iltana merellinen Helsinki näytti ihmisvilinässä ja terasseineen huojentavan keskieurooppalaiselta ja heinäkuisen hehkeältä sulkukevään jälkeen.

Liikenteeseen perjantaina palannut Silja Serenade kääntyi sekin kuin ajoitettuna taustalla juuri Costeen aloitettua keikkansa.

Altaan lava on noussut tutulle paikalleen Katajanokan maailmanpyörän viereen koko kesäkaudeksi. Luvassa on 56 konserttitapahtumaa syyskuulle asti.

Kattaus on suurempi kuin aiempina vuosina: mukana tuntuu olevan liki kaikki kotimaisen kevyen musiikin kuviteltavissa olevat kärkinimet sekä kiinnostavat keskisarjan esiintyjät. Ruisrock ilman ulkomaantähtiä, voisi luonnehtia.

Rajoituksista johtuen loppuunmyydyn konsertin yleisö oli jaettu lauantaina värikoodattuihin alueisiin, kymmeneen viidenkymmenen vieraan pöytäryhmään. Yleisöä oli viisisataa, kun normaalioloissa Altaan konsertteihin on mahtunut viisikertainen määrä.

Väljältä tuntui, mutta onneksi ei väljähtyneeltä.

Heinäkuun konsertteihin Allas on myynyt toiveikkaasti tuhat lippua keikkaa kohden. Odotus on, että rajoitukset hellittävät.

Konsertin aloitusta oli aikaistettu ravintolarajoitusten takia. Altaan pitää lopettaa kesän keikkansa kymmeneltä, mutta lauantaina konsertti päättyi anniskelun loputtua jo ennen kahdeksaa.

Allas Sea Pool järjestää keikkoja kesällä. Tällä hetkellä alue vetää 500 katsojaa, ja alue on jaettu 50 hengen osioihin.

Pikaruokaketjun hampurilaiskampanjassa viime viikkoina esiin noussutta Cledosta voi pitää kotimaisen nuorisopopin keskivahvana menestyjänä.

JVG:n leimaamalle PME-yhtiölle omakustanteena julkaistun Töis-läpimurtohitin jälkeen kiinnitetty 22-vuotias artisti on saanut alkuvuonna uutta nostetta Behmin laulun virkistämän ja radiohitiksi nousseen Life-kappaleen version myötä.

Itähelsinkiläistaustainen Vladislav Heponen eli Cledos ei kuulemma pidä itseään rapartistina, mutta lauantain toiseen esiintyjään, Costeehen, nähden Cledos edustaa selkeää räppiä.

Kunnioitettavan yritteliäästi lavalla meuhkannut Cledos sai yleisöön liikettä, mutta yksin dj:n kanssa toteutettu keikka näytti laimealta ilmestykseltä. Tanakat biitit ja Davin vierailu kahden biisin aikana toivat auringonlaskuun riittävää tehoa.

Cledoksen loppunostatus sai yleisön lopulta irti tuoleistaan: Kuben kanssa levytetty Japanese Drip, Pyhimyksen levyllä avustama Kysymys sekä viime kesän debyyttialbumin Kilo-kappale – jonka aikana keskeinen osa laulusta tuli tylsästi nauhalta – ovat tuoreiden valkolakkien ikäryhmässä päivän suomipopstandardeja.

Konsertin päihdyttävästi päättäneen Lifen vetovoima on juuri nyt sellainen, että loistavan hyräilyttävä ja vetävä kappale jatkanee voittokulkuaan kesän läpi.

Costee eli Jussi Tiainen esiintyi Altaalla lauantaina 5. kesäkuuta.

Illan toinen artisti Costee oli selkeästi vaatimattomampi tapaus. Yhtyesointiin nojaavassa musiikissa emo- ja uusmetallihenkinen paatos yhdistyy laimeaan iskelmällisyyteen sekä Kanye Westin 808s & Heartbreak -sydänsurualbumista muistuttavaan ahdistuneeseen vellontaan.

Tuloksena oli puoli tuntia mollivoittoista laahaavuutta, jonka anti oli kesäjuhlahenkeen huonosti sopiva: Costeen kappaleiden samankaltaisuus kuulosti mielikuvituksettomalta, ilottomuus ankealta.

Alkuvuonna julkaistu single Nuori Edelmann aiheutti sentään yleisössä kirkumista.

”Mä en muistanut, että tämä on näin raskasta. Keikan vetäminen. Ja mä päätin laittaa vielä nahkahousut jalkaan”, Jussi Tiainen eli Costee tuskaili reilun parinkymmenen asteen kesäillassa.

Altaan lavalla on luvassa 56 konserttitapahtumaa syyskuulle asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat