Nämä näyttelyt kannattaa käydä katsomassa viikonloppuna: lapsen maailma, ihmeellistä silikonia ja kielen olemus - Kulttuuri | HS.fi

Nämä näyttelyt kannattaa käydä katsomassa viikonloppuna: lapsen maailma, ihmeellistä silikonia ja kielen olemus

Arvi, 2014, pigmenttivedos.

4.6. 12:53

Valokuvataiteilija Sami Parkkinen alkoi kuvata Arvi-poikaansa pian tämän synnyttyä. Kansallismuseon näyttely käsittelee lapsen maailman ohella myös sitä, miten vanhempien maailma asettuu uusiin raameihin. Samalla visiitillä kannattaa pyörähtää myös uuden perusnäyttelyn täydentävässä Toista maata -osiossa.

Isä ja poika – Sami Parkkisen valokuvia 5.9. saakka Kansallismuseossa, kansallismuseo.fi.

Silikonin olomuodot

Roland Persson: Wilhelminenhofstraße 78 b, 2021, silikoni

Ruotsalainen Roland Persson on kuin taiteellinen alkemisti, joka osaa muuttaa silikonin miksi tahansa materiaaliksi. Aiemmin hän on tuonut Helsinki Contemporaryyn valtavan norsun ja jättiläislumpeita. Tällä kertaa silikoni muuttuu sähkökaapeiksi, lasimaljakoiksi ja kakaduksi.

Roland Persson: brutal tenderness 4.7. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com.

Kaikki sanat

Tiina Palmu: Dramatis Personæ, 2021.

Tiina Palmu lukee uudessa ääni-installaatiossaan kaikki Kielitoimiston sanakirjasta löytyvät suomen kielen sanat. 29 kaiutinta täyttää gallerian sanojen kudoksella, josta löytyy sattuman tuottamaa runoutta ja ajatuksia kielen olemuksesta.

Tiina Palmu: Dramatis Personæ 2.7. saakka Hippolytessä, hippolyte.fi.

Kätkössä näkyvillä

Sami Havia: Humming, 2021, öljy, tussi ja paperi kankaalle.

Sami Havian maalauksia täytyy katsoa tarkkaan. Lapsekkaat muodot ja kirkkaat värit näyttävät abstrakteilta, mutta sitten kuvassa hahmottaa jalat ja pusikosta tuijottavat kasvot. Mitä kauemmin katsoo, sitä enemmän teoksista löytyy tarkkaan harkittuja detaljeja.

Sami Havia: While 20.6. saakka Galleria Halmetojassa, galleryhalmetoja.com.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat