Kirjailija Lucinda Riley on kuollut - Kulttuuri | HS.fi

Kirjailija Lucinda Riley on kuollut

Riley on tällä hetkellä Suomen luetuin ja kuunnelluin kirjailija.

Lucinda Riley tunnetaan Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana.

11.6. 18:14

Irlantilaissyntyinen kirjailija Lucinda Riley on kuollut, kertoo Bazar Kustannus tiedotteessa.

Riley kuoli perjantaina 11. kesäkuuta perheensä ympäröimänä sairastettuaan syöpää neljän vuoden ajan. Riley on Suomessa tällä hetkellä luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Vuonna 1967 syntynyt Lucinda Riley tunnetaan Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Sarjan seitsemäs, toukokuussa ilmestynyt kirja Kadonnut sisar on tällä hetkellä myydyin romaani eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, kustantaja kertoo.

Rileyn muista kirjoista on suomennettu tähän mennessä lisäksi neljä itsenäistä romaania. Hänen teoksiaan on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

”Yhteistyö Lucinda Rileyn ja hänen perheensä kanssa oli meille suuri ilo. Kirjailijasta säteili valoa ja elämänvoimaa, vaikka sairaudet koettelivat häntä. Hän kosketti kaikkia niitä, joita hän tapasi ja jotka lukivat hänen tarinoitaan”, sanoo tiedotteessa Rileyn suomalainen kustantaja Markus Lähdesniemi Bazar Kustannuksesta.

Lue lisää: Irlantilainen viihdekirjailija on noussut suomalaisten suursuosikiksi etenkin äänikirjoissa – ”Sarja tarjoaa matkan pois tästä todellisuudesta”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat