Tehtaita, teurastamoja ja varastoja muutetaan kulttuuritiloiksi ympäri Suomea – ”Raskain hankkeeni", sanoo Seinäjoella tehtaan remontoinut sijoittaja - Kulttuuri | HS.fi

Tehtaita, teurastamoja ja varastoja muutetaan kulttuuritiloiksi ympäri Suomea – ”Raskain hankkeeni", sanoo Seinäjoella tehtaan remontoinut sijoittaja

Kalevan navettana tunnettu rakennus Seinäjoella on palvellut verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona. Nyt sen täyttää kulttuuri.

”Tilat määrittävät ohjelmasuunnittelua”, sanoo taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen. Seinäjoen taidehallin toisen kerroksen Halli-näyttelytilassa on parhaillaan esillä tunnetun norjalaisen taiteilijan Anne Katrine Senstadin teoksia.

8.8.2021 16:00

Seinäjoki

Vanhoja teollisuuskiinteistöjä on viime vuosina muutettu ahkerasti kulttuurikäyttöön. Helsingissä Vallilan konepajan alue on uusimpia esimerkkejä, ja lisää löytyy maakunnista. Trendi on kansainvälinen.

Erittäin onnistuneen muodonmuutoksen on kokenut esimerkiksi Kalevan navettana tunnettu rakennus Seinäjoella, alueella, jossa on ollut niin verkatehdas kuin Itikan eli sittemmin Atrian teurastamo ja tehdas.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat