Kohtuuttomat odotukset rikkovat nuoria miehiä, sanoo meksikolainen Fernanda Melchor: Hän tutki romaanissaan naisvihaa, joka vain yltyy niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Suomessa

Fernanda Melchor kirjoitti brutaalin romaanin homofobisesta ja naisvihamielisestä todellisuudesta meksikolaisessa pikkukylässä.

Fernanda Melchor piipahti Helsingissä esittelemässä suomennettua romaaniaan koronarajoitusten takia peruutetun Helsinki Lit -festivaalin kutsumana. Hän asuu tällä hetkellä Berliinissä, jossa viettää stipendiaattivuottaan.

8.9.2021 16:00

”Joskus mietin, että kylläpä piirsin ihan hemmetin hirveän kuvan Meksikosta – sehän on kuin Francis Baconin kauhumaalaus.”

Fernanda Melchor (s.1982), istuu hehkuvassa auringon valossa Helsingin keskustakirjaston Oodin kahvilassa ja myöntää, että hänen juuri suomeksi ilmestynyt romaaninsa Hurrikaanien aika (Temporada de huracanes, suom. Emmi Ketonen) on brutaali teos, eikä millään tavalla koko totuus hänen kotimaastaan. Meksiko on 120 miljoonan ihmisen asuttama valtava maa, jonka sisällä on useita eri maailmoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat