Kasasta Elvis Presleyn tukkaa maksettiin yli 60 000 euroa, ”baseballin kokoinen näyte” peräisin luottoparturilta - Kulttuuri | HS.fi

Kasasta Elvis Presleyn tukkaa maksettiin yli 60 000 euroa, ”baseballin kokoinen näyte” peräisin luottoparturilta

Kyseessä ei ollut mikään tavanomainen muistoesine, kertoo huutokaupanpitäjä, joka toimitti hiuskasan mukana asiakirjoja sen todistamiseksi, että kyseessä ei ole huijaus.

Elvis Presley herättää hypetystä vielä vuosikymmeniä kuolemansa jälkeen.

6.9. 15:38

Losangelesilaisessa huutokaupassa käytin viikonloppuna kauppaa erikoislaatuisesta kohteesta. Lasipurkillinen Elvis Presleyn tukkaa huudettiin 72 500 dollarilla eli noin 60 000 eurolla, kertoo HuffPost.

Huutokauppa Kruse GWS Auctionsin mukaan hiuskasan mukana oli "kattavat asiakirjat" sen todistamiseksi, että kyseessä ei ole huijaus, vaan purkissa todella on aitoja Elviksen hiuskarvoja.

Hiukset ovat huutokaupanpitäjän mukaan peräisin Elviksen luottoparturilta Homer Gillelandilta, eikä kyseessä ole mikään tavanomainen muistoesine, vaan ”massiivinen, baseballin kokoinen näyte”.

”Vastaavaa ei ole tullut myyntiin lähes 20 vuoteen”, julkkiksiin ja kuninkaallisiin erikoistunut huutokaupanpitäjä hehkutti.

Huutokaupan voittaja ei ole tiedossa, mutta hän saattaa olla hankintahintaan jopa tyytyväinen. Edellisen kerran Elvis Presleyn tukkaa myytiin nimittäin vuonna 2020 huomattavasti korkeampaan 115 000 dollarin eli lähes 100 000 euron hintaan.

Samassa huutokaupassa myytiin myös yksi Elvis Presleyn tunnetuimmista haalareista yli miljoonalla dollarilla sekä muun muassa hänen Viva Las Vegas! -elokuvassa käyttämänsä kilpa-ajokypärä (23 750 dollaria) ja hänen henkilökohtaiset saappaansa (28 750 dollaria).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat