Kirsi Svärd on suunnitellut kodinkoneita, televisioita, ja jätesäiliöitä – ”Hyvä suunnittelu on huomaamatonta, niin toimivaa, ettei sitä tule edes ajatelleeksi” - Kulttuuri | HS.fi

Kirsi Svärd on suunnitellut kodin­koneita, televisioita, ja jäte­säiliöitä – ”Hyvä suunnittelu on huomaamatonta, niin toimivaa, ettei sitä tule edes ajatelleeksi”

Kirsi Svärd myöntää, että suunnittelutyö on hyppy tuntemattomaan. ”Välillä se on vaikeaa, mutta enimmäkseen kivaa.”

”Mielestäni hyvässä tuotteessa visuaalinen ilme tukee käytettävyyttä. Siinäkin mielessä olen bauhausilainen. Funktio on kaiken lähtökohta”, muotoilija Kirsi Svärd sanoo. Hänet kuvattiin Lappsetin kiipeilytelineen luona Oodin edessä. Svärd työskentelee rovaniemeläisessä Lappsetissa design managerina.

19.10.2021 2:00

AMMATTITAUTEJA on monenlaisia. Moni muusikko sanoo, ettei pysty kuuntelemaan musiikkia pelkkänä musiikkina. Kappaleita alkaa analysoida tahtomattaan oman ammattitaitonsa kautta, arvioimaan ja purkamaan mielessään osiin.

Samaa sanovat ravintolakokit ruoasta, kirjailijat kirjoista ja elokuvaohjaajat elokuvista. Miten on muotoilijan laita? Pystyykö hän silmäilemään esineitä ja asioita vailla kriittistä katsetta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat