Jenny ja Antti Wihurin rahasto palkitsi museojohtaja Susanna Petterssonin ja entisen kansliapäällikön Martti Hetemäen - Kulttuuri | HS.fi

Jenny ja Antti Wihurin rahasto palkitsi museojohtaja Susanna Petterssonin ja entisen kansliapäällikön Martti Hetemäen

Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakoi tänä vuonna ennätyssummana 13,2 miljoonaa euroa tieteelle, taiteelle ja yhteiskunnalliselle toiminnalle.

Museojohtaja Susanna Pettersson, entinen kansliapäällikkö Martti Hetemäki, rakennuskonservaattori Tiina Sonninen sekä kirjailija-kuvittajapari Sami Toivonen ja Aino Havukainen.

9.10. 19:00

Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakoi tänä vuonna neljä palkintoa tunnustuksina saajien ansioista ja huomionosoituksina heidän edustamilleen aloille.

Kunniapalkinnon saivat valtiotieteiden tohtori ja entinen valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki sekä filosofian tohtori Susanna Pettersson. Kunniapalkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Pitkän uran tutkijana ja virkamiehenä tehnyt Hetemäki toimii tällä hetkellä työelämäprofessorina Helsinki Graduate School of Economicsissa. Pettersson työskentelee Tukholmassa sijaitsevan Nationalmuseumin pääjohtajana. Aiemmin hän on toiminut mm. Ateneumin, Suomen Lontoon-instituutin sekä Alvar Aalto -säätiön johtajana.

“Hetemäki on analyyttinen, laajasti lukenut ja käytännön talouspolitiikkaa monipuolisesti ymmärtävä entinen virkamies ja nykyinen tutkija. Pettersson on puolestaan antanut kasvot nykyhetken yleisölähtöiselle museotyölle ja ollut vahvasti muokkaamassa ja päivittämässä kuvaa museoista”, kertoo Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen tiedotteessa palkitsemisperusteista.

Lisäksi 20 000 euron tunnustuspalkinnon saivat Aino Havukainen ja Sami Toivonen, lastenkirjailija-kuvittajapari, joka tunnetaan Tatu ja Patu -kirjasarjasta. Palkinto myönnettiin ennakkoluulottomasta ja innostavasta työstä suomalaisen lastenkulttuurin hyväksi.

Kädentaitopalkinnon (10 000 euroa) sai rakennuskonservaattori Tiina Sonninen. Sonninen on yli kolmekymmenvuotisen uransa aikana ollut toteuttamassa lukuisten historiallisten arvorakennusten konservointia, muun muassa Porvoon tuomiokirkon sekä useiden keskiaikaisten kirkkojen konservointitöitä.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuki tieteelle, taiteelle ja yhteiskunnalliselle toiminnalle kasvaa tänä vuonna 400 000 eurolla verrattuna edellisvuoteen. Kaikkiaan rahasto jakaa tänä vuonna 13,2 miljoonaa euroa tieteen (61 prosenttia), taiteen (22 prosenttia) ja yhteiskunnallisen toiminnan (17 prosenttia) aloille apurahoina, palkintoina ja muuna tukena.

Apurahaa myönnettiin 326 yksityishenkilölle tai työryhmälle ja 121 yhteisölle, eli yhteensä apurahansaajia on 447.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat