Muusikko Teemu Tannerista tehdyn rikosilmoituksen tutkinta on lopetettu, koska poliisin mukaan ei ole tapahtunut rikosta - Kulttuuri | HS.fi

Muusikko Teemu Tannerista tehdyn rikos­ilmoituksen tutkinta on lopetettu, koska poliisin mukaan ei ole tapahtunut rikosta

Useissa yhtyeissä esiintynyt muusikko on lopettanut soittamisen bändeissään. Ohjelmatoimisto on katkaissut kesällä yhteistyön Tannerin kanssa.

Muusikko Teemu Tanner.

19.10. 15:11

Kynnet- ja Teksti-TV 666 -yhtyeistä tunnettu muusikko Teemu Tanner kertoo Instagram-tilillään, että hänestä on tehty syksyllä rikosilmoitus, jonka esitutkinta odottaa syyttäjän päätöstä.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan tapaus ei etene syyttäjälle. Rikosilmoitus koski raiskausta. Poliisi on lopettanut asian tutkinnan, koska poliisin mukaan kyseessä ei ole rikos.

Asian käsittely päättyy tähän. Päätöksestä on mahdollista kannella laillisuusvalvontaviranomaisille.

Tanner kirjoitti julkaisussaan, että ”viisi–kuusi” vuotta sitten hän harrasti seksiä ilman kondomia, ilman henkilön suostumusta ehkäisyn puuttumiseen. Tanner kertoo katuvansa tekoa.

Tapauksesta kirjoitettiin Tannerin mukaan heinäkuussa avatulla #punkstoo-tilillä Instagramissa. Anonyymillä tilillä julkaistiin punkpiireissä liikkuneiden ihmisten kokemuksia erilaisesta häirinnästä.

Tilin julkaisuiden jälkeen punkbändien keikkoja peruttiin, yhtyeiden jäseniä irtisanottiin ja käynnistyi yhteiskunnallinen keskustelu musiikkipiireissä tapahtuvasta häirinnästä.

Suurin osa tilin julkaisuista on sittemmin poistettu Instagramista.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan ohjelmatoimisto Alt Agency & Management on lopettanut yhteistyön Teemu Tannerin kanssa. Myös levytyssopimus Soit se silti -levy-yhtiön kanssa on katkaistu.

Useissa yhtyeissä soittanut Tanner kirjoitti torstaina Instagram-tilillään, että hänen toimintansa kaikissa bändeissä on loppunut. Tanner on esiintynyt myös Ylen Sohvaperunat-ohjelmassa, mutta ei ole mukana uusimmalla kaudella.

Rockyhtye Teksti-TV 666 soitti kesän keikat ilman Tanneria. Bändi kirjoitti Tannerin poistumisesta Facebook-sivuillaan maanantaina.

Helsingin Sanomat ei tavoittanut Tanneria kommentoimaan tapausta.

Juttua muokattu 20.10. klo 11.20. Lisätty uusi tieto, että Teemu Tannerista tehdyn rikosilmoituksen tutkinta on lopetettu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat