Viikonlopun näyttelykierroksella voi kokea maailman tarkimman kuvan Linnunradasta ja ehtiä vielä nähdä Ismo Höltön Helsinki-kuvia - Kulttuuri | HS.fi

Viikonlopun näyttelykierroksella voi kokea maailman tarkimman kuvan Linnunradasta ja ehtiä vielä nähdä Ismo Höltön Helsinki-kuvia

Näyttelysuosituksissa on poikkeuksellinen panoraamakuva Linnunradasta ja kiehtovaa silmänlumetta.

J-P Metsävainio: The Square Degree of Life and Death.

22.10. 10:20

Avaruusvalokuvaaja J-P Metsävainiolta kesti 12 vuotta ottaa maailman tarkin panoraamakuva Linnunradasta. The Platform -gallerian näyttelyssä kosmoksen mittakaavat tuntuvat pökerryttäviltä. Galleria on poikkeuksen myöhään auki, jotta tähtisumut ja galaksin kaukaiset nurkat pääsevät oikeuksiinsa illan pimeydessä.

J-P Metsävainio: Night Fever 4.12. saakka The Platform Galleryssa, art.theplatform.pro.

Jenni Eskola: Väritutkielma (Kestämisestä), 2021.

Silmänlumetta

Jenni Eskolan ja Antti Oikarisen yhteisnäyttely on ehtaa käsitetaidetta, jossa oleellista on se, mitä katsoja luulee näkevänsä tai ei näe ollenkaan. Eskola on maalannut teoksensa valoaralla lehtivihreällä, jonka vuoksi teokset haalistuvat nopeasti. Oikarisen maalauksilta näyttävät teokset taas eivät ole maalauksia ollenkaan.

Antti Oikarinen & Jenni Eskola: Välissä 7.11. saakka Forum Boxissa, forumbox.fi.

Ismo Hölttö: Unioninkatu, Helsinki 1968.

Modernin Helsingin syke

Ismo Hölttö tallensi kamerallaan 1960-luvun muuttuvaa Helsinkiä. Minihameet, betonilähiöiden asukkaat ja keskustan puretut rakennukset kertovat arkielämän ohella yhteiskunnan murroksista. Myllypuron Batman ja muut aina yhtä viehättävät ajankuvat ovat nähtävillä Hakasalmen huvilassa vielä ensi viikon ajan.

Ismo Hölttö: Kohtaamisia 1960-luvun Helsingissä 31.10. saakka Hakasalmen huvilassa, hakasalmenhuvila.fi.

Konrad Mägi: Elsi Lõon muotokuva, 1915.

Virolaisen modernismin tähti

Konrad Mägi (1878–1925) oli virolaisen modernismin uranuurtaja. Emman laaja näyttely esittelee valtaosan Mägin tyylitellyistä maisemista ja tarkkasilmäisistä muotokuvista. Lauantaisin voi kärkkyä peruutuspaikkoja Leena ja Kalle Nion häkellyttävän Maalauskoneen täyteen buukattuihin esityksiin.

Konrad Mägi: Maalauksen arvoitus 23.1.2022 saakka Espoon modernin taiteen museo Emmassa, emmamuseum.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat