Tatuointitaiteilija ja realitytähti Sini Ariell on nuoresta lähtien halunnut tsempata muita ihmisiä – Tehtävä hyvän mielen apostolina ei aina ole ollut helppo - Kulttuuri | HS.fi

Tatuointitaiteilija ja realitytähti Sini Ariell on nuoresta lähtien halunnut tsempata muita ihmisiä – Tehtävä hyvän mielen apostolina ei aina ole ollut helppo

Sini Ariell kertoo kohdanneensa vähättelyä koko uransa ajan.

Sini Ariell asuu Australiassa, Uuden Etelä-Walesin maaseudulla. Hän kertoo australialaisten ottaneen ”hullun suomalaisen” avosylin vastaan. ”Täällä vanhat mummotkin tulevat ruokakaupassa sanomaan, että onpas sulla kivan näköisiä tatuointeja ja että on oikein mukava katsoa noin värikästä persoonaa. Ei sellaista Suomessa koskaan tapahtuisi.”

25.10.2021 2:00 | Päivitetty 25.10.2021 6:57

VIDEOPUHELU käynnistyy, ja puhelimen ruudulle ilmestyy punahiuksinen nainen. Tatuointitaiteilija Sini Ariell toivottaa hyvät huomenet kotoaan Australian Singletonista, jossa tosin eletään jo pitkällä iltapäivässä.

Suomalaiset ovat oppineet tuntemaan Ariellin pin-up-mallina, mallikilpailujen järjestäjänä ja Tatuointistudio HelsINK -tositelevisiosarjasta, jota esitettiin kahden tuotantokauden ajan 2010-luvun alussa. Tuolloin Ariellista tuli tuttu näky iltapäivälehtien palstoilla ja television talk show -ohjelmissa.

Nykyisin Ariell asuu perheineen 44 hehtaarin kokoisella lihakarjatilalla Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, kivenheiton päässä Australian suurimmilta viininviljelysalueilta. Farmin yhteydessä on Ariellin oma tatuointistudio.

Videopuhelun taustalta kuuluu lapsen puhetta. Nelivuotiaalla Penny-tyttärellä olisi kovasti asiaa äidilleen.

”Äitikin rakastaa sinua”, Ariel sanoo.

”Stuart, I’m having an inteview!”

Stuart on Ariellin aviomies Stuart Bonds, joka työskentelee raskaan kaluston mekaanikkona paikallisilla kaivoksilla. Viitisen vuotta sitten hän sai houkuteltua Thaimaassa kohtaamansa suomalaisnaisen mukaansa Australian maaseudulle.

Ariell kertoo sopeutuneensa maalaiselämään hyvin ja viihtyvänsä luonnonrauhassa mainiosti. Välimatkoihin totuttelu vei tosin aikansa. Lähimpään ruokakauppaan on 35 kilometriä, lähimpään naapuriinkin kolmisen kilometriä.

”Meni varmaan vuosi, ennen kuin aloin arvostamaan hiljaisuutta ja sitä, etten ole jatkuvasti muiden ihmisten ympäröimänä.”

NYT ympärillä on yksi ihminen lisää. Ariell synnytti toisen lapsensa syyskuun puolivälissä ja kertoo eläneensä viimeisen kuukauden ajan ”syvällä vauvakuplassa”. Myös muu perhe on kuulemma onnesta soikeana.

Tieto tulevasta perheenjäsenestä pidettiin visusti salassa koko raskauden ajan. Tähän syynä olivat kommentit, joihin Ariell kertoo törmänneensä sosiaalisessa mediassa ja kommenttipalstoilla ensimmäisen raskautensa aikana. Silloin hän kirjoitti raskaudesta myös blogissaan.

”Kommentit olivat ihan hirvittäviä. Toivottiin, että lapsi kuolisi mun kohtuun tai että se syntyisi kehitysvammaisena. Tai että olen ihan vitun ruma ja tyhmä, enkä sovellu tatuointieni vuoksi äidiksi ollenkaan”, Ariell kertoo.

”Siksi päätin, että nyt en kerro helvetti kellekään.”

VAUVAUUTISIA lukuun ottamatta Ariell on ollut varsin avoin oman elämänsä suhteen. Syksyn ajan televisiokatsojat ovat voineet seurata hänen lapsiperhearkeaan Discovery+-palvelussa Gossip Moms Suomi -realitysarjassa.

Ariellin lisäksi ohjelman pääosissa ovat kohujulkkis Maisa Torppa, Big Brotherista vuonna 2008 julkisuuteen noussut Henna Kalinainen ja Temptation Island Suomi -ohjelmasta tuttu Vilma Karjalainen. Kokeneita tosi-tv-esiintyjiä jokainen.

Halusitko julkisuuden henkilöksi?

”No, mä olen ollut tosi pahasti koulukiusattu nuorena. Sanoin jo yläasteella mutsilleni, että haluaisin olla jossain vaiheessa julkkis, että voisin voimaannuttaa muita ihmisiä ja käyttää julkisuuden valokeilan hyvään. Toisten ihmisten tsemppaamiseen.”

TSEMPPAAMINEN on oleellinen osa myös hänen tatuoijan ammattiaan. Kolmentoista vuoden ajan tatuointeja työkseen tehnyt Ariell kertoo erikoistuneensa vanhojen tatuointien peittämiseen. Niihin liittyy monesti jokin vahva negatiivinen stigma, esimerkiksi väärän henkilön nimi.

”Mulla on sellainen ihmistuntemus, että tatuointitilantilanteet menevät usein syvään terapointiin. Kyse ei ole pelkästään siitä, että otan rahat ja juoksen”, Ariell sanoo.

”Sanon monesti asiakkaalle, että nyt kaivat itsestäsi kaikki negatiiviset ajatukset ja lähdet purkamaan henkistä taakkaasi. Aina ihminen ei huomaakaan, että kantaa sisällään pahoja muistoja ja ilkeitä sanoja. Se saa monet sietämään tatuoimisen fyysistä kipua paljon paremmin.”

TEHTÄVÄ hyvän mielen apostolina ei liene aina helppo. Pintajulkisuuden myötä Ariell kertoo kohdanneensa väheksyntää ja saaneensa valtavan määrän vihapostia ja tappouhkauksia. Niitä ovat lähettäneet pääosin muut naiset.

Ariell uskoo äärimmäisten reaktioiden johtuvan kateudesta ja ennakkoluuloista. Ja saattaa silläkin olla asian kanssa tekemistä, että hän on varsin räiskyvä ja hyvin suorapuheinen persoona, ja esiintyy julkisuudessa paljastavissa asuissa ja vahvasti meikattuna.

”Sellainen ärsyttää”, hän sanoo.

Ariellin mielestä hänen ulkokuorensa ei kuitenkaan kerro hänestä mitään ihmisenä. Pinta on pelkkää pintaa. Hänen elämäänsä johdattavat lapsuudenkodista perityt kristilliset arvot.

”En ole tietyllä tavalla yhtään sellainen, miltä mä näytän”, Ariell sanoo.

”Mulla on ehkä silarit, mutta ei ne tee musta yhtään tyhmempää.”

ARIELL kertoo huomanneensa, että moni asia hänen uudessa kotimaassaan on toisin. Hän kertoo australialaisten ottaneen ”hullun suomalaisen” avosylin vastaan.

”En tiedä, onko täällä ihmisillä keskimäärin parempi itsetunto”, hän sanoo.

”Mutta täällä vanhat mummotkin tulevat ruokakaupassa sanomaan, että onpas sulla kivan näköisiä tatuointeja ja että on oikein mukava katsoa noin värikästä persoonaa. Ei sellaista Suomessa koskaan tapahtuisi.”

Sini Ariell

  • Syntyi 1981 Riihimäellä. Asuu Singletonissa, Australian Uudessa Etelä-Walesissä.

  • Tatuointitaiteilija, pin-up-malli, mallikilpailujen järjestäjä ja tosi-tv-esiintyjä.

  • Esiintynyt realitysarjoissa Tatuointistudio HelsINK (2013) ja Gossip Moms Suomi (2021).

  • Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

  • Täyttää 40 vuotta maanantaina 25. lokakuuta.

”Olen todella syvällä vauvakuplassa”, toisen lapsensa syyskuussa saanut Sini Ariell kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat