Rakka-lyhytelokuva esittelee vakuuttavan pessimistisen maailman, jossa ihmisten mielen hallintaan kykenevät oliot ovat vallanneet maapallon - Kulttuuri | HS.fi

Rakka-lyhytelokuva esittelee vakuuttavan pessimistisen maailman, jossa ihmisten mielen hallintaan kykenevät oliot ovat vallanneet maapallon

Erikoistehosteidensa laadun osalta Rakka näyttää satojen miljoonien dollarien tuotannolta.

Rakka-lyhytelokuvan suomalaiselta kuulostava nimi on todennäköisesti muokattu eteläafrikkalaisen N. P. Van Wyk Louw’n runoelmasta Raka (1941), joka kertoo pahasta olennosta. Elokuvan pääosassa nähdään Sigourney Weaver.

27.10.2021 2:00

Eteläafrikkalainen Neill Blomkamp on ohjannut tieteiselokuvat District 9 (2009), Elysium (2013) ja Chappie (2015).

Blomkampin 21-minuuttinen lyhytelokuva Rakka (2017) näyttää erikoistehosteidensa laadun osalta satojen miljoonien dollarien tuotannolta, ja sen pääosaa näyttelee Alien-elokuvien tähti Sigourney Weaver. Työryhmä on luonut vakuuttavan pessimistisen maailman, jossa liskomaiset, ihmisten mielen hallintaan kykenevät oliot ovat vallanneet maapallon. Vastarintaliikkeeseen keskittyvä tarina kehittyy... ja sitten katkeaa kuin seinään.

Blomkampin Oats Studio -tuotantoyhtiön mukaan nimetty lyhytelokuvien sarja pikemminkin esittelee osaamista kuin kertoo ehyitä pientarinoita. Taidonnäytteiden avulla on ollut tarkoitus kerätä rahoitusta pidemmille tuotannoille.

Kun keskeneräisyyden hyväksyy, sarjan kolmea noin 20-minuuttista tieteiskatkelmaa katsoo mielellään. Niistä Zygote-niminen The Thing -elokuvan muunnelma tekee vaikutuksen myös tiiviillä käsikirjoituksellaan. Pääosaan on saatu Dakota Fanning.

Sarjan lyhyemmissä pätkissä taso ei nouse läheskään yhtä korkealle, mutta ainoita täyshuteja ovat television halvoille kokkausvälinemainoksille naureskelevat lyhytkomediat.

Oats Studios, Netflix. (K16)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat