Brittilehti antoi harvinaisen nollan tähden tyrmäyksen Netflixin ohjelmalle, jossa Muppeteilta näyttävät pehmoeläimet jakavat seksineuvoja - Kulttuuri | HS.fi

Brittilehti antoi harvinaisen nollan tähden tyrmäyksen Netflixin ohjelmalle, jossa Muppeteilta näyttävät pehmoeläimet jakavat seksineuvoja

Suoratoistopalvelu käy katsojataistelua lisäämällä katseluun ohjelmia seksuaalisuudesta. Sex: Unzipped -erikoisohjelman lisäksi seksineuvoja jakaa Netflixissä nyt myös näyttelijä Gwyneth Paltrow.

Sex: Unzipped -sarjaa juontaa yhdysvaltalainen rap-artisti Saweetie yhdessä pehmoeläinten kanssa.

27.10.2021 16:33

Karanteeni laski libidoja niin, että ihmiset ovat ”puutteessa”, juontaja Saweetie kertoo.

Netflixin erikoisohjelmassa Sex: Unzipped neuvotaan, miten tämä puute rikotaan. Ohjelman päämäärä on saada ”seksihalut, seksielämä ja libido” nousuun.

Suoratoistopalvelu käy katsojataistelua lisäämällä katseluun ohjelmia seksuaalisuudesta.

Sex: Unzippedissa näkemyksiään jakavat ”sexpertit”, seksin harrastelijat ja pehmoeläimet. Muppet-hahmoilta näyttävät neuvojat esittäytyvät seksipositiivisiksi nukeiksi. Päätään ja suutaan heiluttavat sukupuolijoustava panseksuaali, ekshibitionistinen nainen, gaykarhu ja juontajaa kuolaava oliopariskunta.

Kaikki vaikuttavat lastensarjan hahmoilta, mutta ”roisiksi” ja ”hilpeäksi” määritellyn ohjelman ikäraja on 16.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Saweetie näyttelee rentoja keskusteluja luontevasti kuin orgasmejaan kehuvien pehmolelujen kanssa on mahdollista.

Tunnin kestävässä ohjelmassa luvataan rikkoa – kuten lukuisissa seksuaalisuussarjoissa – seksistä puhumisen tabu. Näin käy esimerkiksi, kun yksi nukke kertoo seksissä vapautumisesta. Samaan aikaan toinen nukke harjoittaa tälle suuseksiä ”alajuoksulla”.

Nukkejen avoimuus on otettu huonosti vastaan.

The Guardianin kriitikko Lucy Mangan antaa ohjelmalle arvosanaksi ennenkuulumattomasti nolla tähteä. Hän kuvailee Sex: Unzipped -ohjelmaa ”oudoksi sotkuksi” ja ”yhteenheitetyksi roskaksi”. Sitä nimitetään perverssiksi Seesamtieksi.

Brittikirjoittajasta ohjelma todistaa, että brittien lisäksi myöskään yhdysvaltaiset eivät pysty kohtaamaan kameroita ja sukuelimiä vaipumatta ”kuolettavaan häpeään”.

Sarjan on tuottanut lontoolais-lonsangelesilainen tuotantoyhtiö Fulwell 73. Talk show -juontaja James Corden on yksi yhtiön osakkaista.

Internet Movie Databasessa ohjelma on arvioitu arvosanalla 3,1. Kymmenen on täydet.

Nuket ja koomikot tekevät kameralle lyhyitä tunnustuksia seksielämästään. Koomikot ääntelevät seksuaalisen turhautumisen ääniä. Heistä on tehty omat nuket, jotka voivat täydentää koomisia kertomuksia esimerkiksi kaikkien mahdollisten penisten haalimisesta. Nuket myös halailevat heiluen eli harrastavat humoristista seksiä.

Nimi viittaa ”seksin vetoketjun” avaamiseen. Animoitu vetoketju rävähtää usein alas, kun sekalaiset aiheet vaihtuvat. Valistusmaisia keskusteluja käydään hygieniasta, tapaamissovelluksista ja haluttomuudesta.

Ohjelmassa neuvotaan esimerkiksi, että masturboi, hanki hyvä partneri, käytä ehkäisyä ja hyväile vulvaa.

Sex: Unzipped on jo toinen kerta, kun Netflix rikkoo seksistä puhumisen tabun lokakuussa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Gwyneth Paltrow korottaa ääntään, että Sex, Love & Goopissa puhutaan seksistä.

Lifestyle-yritykseensä Goopiin keskittynyt leffatähti on jo aiemmin tullut tunnetuksi vaginalta tuoksuvista kynttilöistään.

Hänen päämäärä on ”optimoida elämää”, nyt myös seksissä.

Kuusiosaisessa sarjassa pariskunnat saavat seksineuvojan auttamaan heitä seksielämän parantamisessa. Ensimmäinen pari opetetaan koskettamaan toisiaan wok-pannun puhdistusharjalla. Osittain Goopin pääkonttorilla kuvatun hyvinvointiohjelman tyyli on lainassa sisustuskaupoista ja joogastudioista. Vesi roiskuu merkitsevästi hidastuskuvissa.

Washington Postin kriitikko pohtii, vaatiiko ”seksin optimointi” aina maksullisen neuvonnan, palvelun jota Paltrow’n firma myy.

Näyttelijä Gwyneth Paltrow haluaa ”optimoida” seksielämää sarjassa Sex, Love & Goop.

Paltrow’n aiempaa ohjelmaa The Goop Labia syytettiin virheellisistä terveysneuvoista. Uusi sarja alkaa varoitustekstillä, että ”sarjan tarkoitus on viihdyttää ja antaa tietoa, ei antaa lääketieteellisiä neuvoja”.

Keskusteluosioissa Paltrow istuu sohvalla korkokengät jalassa ja puhuu itsensä hyväksymisen tärkeydestä. Seksiä verrataan golfiin. Molemmat pitää opetella.

Kamera keskittyy seksioppilaiden ihaileviin katseisiin, kun tähtiopettaja antaa neuvoja.

”Täytyy pysyä uteliaana, varsinkin, kun jokin elämässä hiertää”, Paltrow luennoi.

”Sehän on osa ihmisyyden prosessia, eikös.”

Sex: Unzipped ja Sex, Love & Goop Netflixissä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat