Rakastettu jälkiruokaresepti syntyi puolivahingossa, ja nyt tiramisun ”isänä" pidetty ravintoloitsija Ado Campeol on kuollut Maailmanmaineeseen nousseen tiramisureseptin keksimisen alkuaskel oli ilmeisesti vahinko.
”Tiramisun isä”, ravintoloitsija Ado Campeol kuoli lauantaina 30. lokakuuta. Kuva: Earnie Grafton / Zuma
Pekka Torvinen HS
31.10.2021 15:06
Ravintoloitsija ja ”tiramisun isäksi” kutsuttu Ado Campeol on kuollut. Hän kuoli lauantaina 30. lokakuuta 93-vuotiaana.
Campeolin kuolemasta kertovat muun muassa italialaislehdet Corriere della Sera ja la Repubblica .
Campeol omisti Alle Beccherie -ravintolan pohjoisitalialaisessa Trevison kaupungissa. Nykyään maailmankuulua jälkiruokaa tiramisua alettiin tarjoilla ensimmäistä kertaa nimenomaan Alle Beccheriessä 1970-luvun alkupuolella.
Tallenna
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita Tallenna
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä