Runeberg Junior -ehdokkaat julkistettiin – Kuvittaja Linda Bondestam ehdolla kahdesta kirjasta - Kulttuuri | HS.fi

Runeberg Junior -ehdokkaat julkistettiin – Kuvittaja Linda Bondestam ehdolla kahdesta kirjasta

Runeberg Junior -kilpailun voittaja julkistetaan helmikuussa 2022.

Linda Bondestamin ja Malin Kivelän Jos kohtaat karhun (Om du möter en björn) on ehdolla myös Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

11.11. 12:04 | Päivitetty 11.11. 13:54

Vuoden 2021 Runeberg Junior -ehdokkaat on julkistettu Porvoossa.

Palkinto myönnetään suomalaiselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset.

Ehdolla ovat Furu, Frank ja Linda Bondestamin Ni är inte min mamma (Förlaget & Berghs), Lena Frölander-Ulfin Fidel och jag i storstan (Förlaget), Kaisa Happosen ja Anne Vaskon Mur ja metsän ilta, Iltasatuja isoille ja pienille (Tammi), Malin Kivelän ja Glaz Serupin, Martin ja Linda Bondestamin Om du möter en björn / Jos kohtaat karhun (Förlaget), Hanna Lundströmin ja Frank A. Ungerin Bilskelettet (Schildts & Söderströms), Edu Kettusen Elppu matkalla kotiin (Minerva), Anja Portinin ja Sanna Pelliccionin Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana (Kustantamo S&S), Heli Rantalan ja Netta Lehtolan Murtautuja Mauri (WSOY), Annika Sandelinin ja Tove Janssonin Mumindalens alfabet (Förlaget), Mimmu Tihisen ja Meeri Hentilän Kalevin kesätarina (Otava).

Runeberg Junior -kilpailun voittaja julkistetaan helmikuussa 2022.

Lopullisen valinnan tekevät lapsiraadit porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista.

Oikaisu 11. marraskuuta kello 13.50: Korjattu juttuun tiedot ehdolla olevista kirjoista. Jutussa kerrottiin virheellisesti viime vuoden ehdokkaat, ei tämän vuoden ehdokkaita.

Lue lisää: Tulviva Tokio, kohtaaminen karhun kanssa ja muunsukupuolisena Jyväskylässä: Tässä ovat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian ehdokkaat

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat