Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ensimmäinen sija jaettiin kolmen kesken - Kulttuuri | HS.fi

Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ensimmäinen sija jaettiin kolmen kesken

Tuomariston mukaan kilpailu oli tänä vuonna harvinaisen tasaväkinen.

Tämän vuoden kilpailun kolme voittajaa: Henri Christofer Aavik (vas.), Jascha Von der Goltz ja Nathanael Iselin.

20.11. 13:49

Kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun finaali ratkesi Vaasan kaupungintalolla perjantaina.

Ensimmäinen sija jaettiin kolmen kapellimestarin kesken, ja voittajat ovat Jascha Von der Goltz (Saksa), Nathanael Iselin (Ranska) ja Henri Christofer Aavik (Viro).

Tuomariston puheenjohtaja, akateemikko Jorma Panula kuvaa tiedotteessa kilpailua ennätyksellisen tasaiseksi, minkä vuoksi tähän ratkaisuun päädyttiin.

Juryn jäsen Jan Söderblom kommentoi kilpailua ”kolmen onnistujan illaksi”.

"Päätökseen juryssa päästiin hyvän keskustelun ja äänestämisen perusteella. Kaikki kilpailijat olivat erilaisia omalla tavallaan ja kaikki omasivat omat vahvuutensa. Kukaan ei liioin ole valmis, eikä tässä vaiheessa tarvitse ollakaan. Jokainen oli ehdottomasti palkintonsa ansainnut. Kaksi heistä on opiskeluissaan samassa vaiheessa ja yksi saavuttamassa sen. Eri vahvuudet ratkaisivat, ei haluttu nostaa ketään kun oli hyvää jaettavaa. Kristallipalloa ei ole mutta kaikilla on mahdollisuus erittäin hyvään menestykseen tulevaisuudessa", Söderblom perustelee tiedotteessa.

Kilpailussa voittajien kesken jaettiin 8 000 euroa.

Illan solistina lauloi sopraano Camilla Nylund. Kilpailuorkesterina soittivat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä sinfonia.

Jorma Panula -kapellimestarikilpailu kuuluu Euroopan arvostetuimpiin kapellimestarikilpailuihin, ja se on Suomen ainoa kapellimestarikilpailu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat