Adelen maltaita maksanut tv-haastattelu hyllytettiin, koska toimittaja ei ollut kuullut levyä – Muusikko saa jo Spotifynkin kuuntelemaan toiveitaan - Kulttuuri | HS.fi

Adelen maltaita maksanut tv-haastattelu hyllytettiin, koska toimittaja ei ollut kuullut levyä – Muusikko saa jo Spotifynkin kuuntelemaan toiveitaan

Brittilaulaja Adele sai Spotifyn luopumaan ominaisuudesta, joka toisti albumit automaattisesti satunnaisessa järjestyksessä.

Adele saapumassa Grammy-gaalaan Los Angelesissa helmikuussa 2017.

22.11. 12:35 | Päivitetty 22.11. 14:31

Laulaja Adele sai Spotifyn luopumaan albumisivujen shuffle-napista, siten että kappaleet toistuvat artistien toivomassa järjestyksessä. Asiasta uutisoi esimerkiksi BBC.

”Me emme luo albumeja ja kappalejärjestystä huolella ja ajatuksella ilman syytä. Taiteemme kertoo tarinaa, ja nämä tarinat tulisi olla siinä järjestyksessä kuin on tarkoitettu”, laulaja twiittasi.

Adele kirjoittaa lisäksi, että tämä oli ainoa pyyntö, joka hänellä oli ”alati muuttuvassa musiikkibisneksessä” ja kiitti suoratoistopalvelua.

”Mitä tahansa vuoksesi”, Spotify kommentoi Twitterissä.

Spotifyn mukaan shuffle eli kappaleiden soittaminen satunnaisessa järjestyksessä onnistuu edelleen, mutta albuminäkymästä poistettiin automaattinen shuffle-ominaisuus.

Ennenkin albumeja on voinut kuunnella ilman satunnaisjärjestystä klikkaamalla albumin ensimmäistä kappaletta.

Adelen albumi 30 julkaistiin perjantaina 19. marraskuuta myös suoratoistopalvelussa. Adelen edellisen albumin 25 vuonna 2015 pystyi aluksi ostamaan vain fyysisenä tai maksullisena latauksena.

Adele on ollut tänään otsikoissa myös siitä, että Sony hylkäsi suuren luokan televisiohaastattelun, koska australialainen toimittaja ei ollut kuunnellut laulajan uutta albumia.

Channel Seven Weekend Sunrisen toimittaja Matt Doran lensi kameraryhmineen Lontooseen haastattelua varten, ja kanava oli panostanut lehtitietojen mukaan haastattelun ja Adelen konsertin lähetysoikeudet sisältävään pakettiin miljoona Australian dollaria (noin 640 000 euroa).

Kun Doran sanoi haastattelussa, että oli kuunnellut uudelta albumilta vain yhden kappaleen, haastattelu peruttiin. Sonyn sopimukseen kuului, että se saa kieltää haastattelun esittämisen.

Toimittajan mukaan albumin ennakkokuuntelulinkki oli hukkunut hänen sähköpostiinsa.

”Tärkein sähköposti, jonka olen koskaan hukannut”, Doran kommentoi.

Adelen lokakuussa Los Angelesissa kuvattu paluukonsertti One Night Only esitetään tänään maanantaina 22. marraskuuta Yle TV 2 -kanavalla kello 21. Konsertti löytyy myös Areenasta.

Oikaisu 22. marraskuuta klo 14.31: Australialainen kanava panosti lehtitietojen mukaan noin miljoona dollaria pakettiin, joka sisälsi haastattelun lisäksi Adelen konsertin lähetysoikeudet.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat