Omerta 6/12 oli viikonlopun katsotuin elokuva, mutta ei yltänyt samalle tasolle kuin Syke - Kulttuuri | HS.fi

Omerta 6/12 oli viikonlopun katsotuin elokuva, mutta ei yltänyt samalle tasolle kuin Syke

Toimintatrilleri sai yli 20 000 katsojaa avajaisviikonloppuna.

Jasper Pääkkönen esittää Ilkka Remeksen teokseen pohjautuvassa elokuvassa Max Tanneria.

22.11. 13:39

Aku Louhimiehen ohjaama toimintatrilleri Omerta 6/12 keräsi avajaisviikonloppuna ennakkonäytökset mukaan lukien yli 20 000 katsojaa. Kyseessä oli viikonlopun katsotuin elokuva.

lkka Remeksen kirjaan perustuva ja Jasper Pääkkösen tähdittämä elokuva maksoi yli kahdeksan miljoonaa euroa ja on kaikkien aikojen kallein suomenkielinen elokuva.

Omerta 6/12 ei yltänyt toisen tuoreen kotimaisen elokuva-avauksen Syke-elokuva: Hätätilan tasolle, sillä sen kävi katsomassa avajaisviikonloppuna 5.–7. marraskuuta 28 000 ihmistä, ennakkonäytökset mukaan lukien 35 000.

Uusin James Bond -elokuva No Time to Die keräsi puolestaan pelkästään avauspäivänään ja ennakkonäytöksissä syyskuun lopussa yli 38 000 katsojaa.

Omerta 6/12 -elokuvan levittäjä SF Studios kertoo tiedotteessa, että Omerta 6/12 on myyty Pohjoismaihin, Espanjaan, Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Luxemburgiin ja Puolaan. Se sai ensi-iltansa perjantaina Suomen lisäksi myös Virossa.

Ohjaaja Antti J. Jokisen aloittama suurprojekti kutistui alkuperäisestä suunnitellusta kahdesta elokuvasta yhteen ja kuusiosaisesta televisiosarjasta neljäosaiseen sarjaan.

Lue lisää: 8 miljoonan euron Omerta-elokuvan valmistuminen on työ­voitto, mutta onko Antti J. Jokisen ura pelastettavissa?

Lue lisää: Yli kahdeksan miljoonaa euroa maksanut Ilkka Remes -filmatisointi Omerta 6/12 on niin tönkkö, että se muistuttaa toimintaelokuvien parodiaa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat