Viihteellinen rikosdokumentti Maurizio Guccin murhasta on kuin elokuvasta – ja sellainen siitä pian nähdäänkin - Kulttuuri | HS.fi

Viihteellinen rikosdokumentti Maurizio Guccin murhasta on kuin elokuvasta – ja sellainen siitä pian nähdäänkin

Dokumentti Lady Gucci: Patrizia Reggianin tarina on yhtä skandaalinkäryä ja keittiöpsykologiaa – upporikkaita ihmisiä, ahneutta, intohimoa ja rikos.

Dokumentissa kameran eteen istahtaa myös Lady Gucci eli Patrizia Reggiani itse

23.11. 2:00

Milanon kaduilla lipuvan mustan auton kyydissä istuu äveriäs vanhempi rouva, diivalasit silmillään. Siinä menee Patrizia Reggiani, vuonna 1995 murhatun Maurizio Guccin leski. Gucci oli kuuluisan italialaisen muotitalon ja -suvun perijä, jonka elämä päättyi Reggianan tilaamaan murhaan.

Dokumentti Lady Gucci: Patrizia Reggianin tarina on yhtä skandaalinkäryä ja keittiöpsykologiaa – upporikkaita ihmisiä, ahneutta, intohimoa ja rikos. Viihteellisten rikosdokumenttien sakasta se erottuu mielenkiintoisena siksi, että kameran eteen istahtaa myös Reggiani itse.

Dokumentti maalaa haastateltavien suulla kuvaa naisesta, jolle materia on kaikki kaikessa ja jonka elämän askelmerkitkin ovat menneet ahneuden viitoittamaa tietä. Pakko sanoa, ettei Reggiani itse pyri tuota mielikuvaa muuttamaan.

Murha tuli kuvioihin, kun 15 vuoden avioliitto Maurizion kanssa veteli viimeisiään. Syntyi jopa humoristisia sävyjä saava salajuoni, jonka seurauksena aviomies kuoli. Osalliset pyrkivät vierittämään syytä toistensa niskaan, mutta kaikki saivat tuomionsa. Leskelle napsahti 26 vuotta murhan tilaamisesta.

Mutta Reggiani oli vip-henkilö myös vankilassa. Vankeusaikana rutiineihin kuului muun muassa vankilan puutarhassa käyskentely yhdessä lemmikkifretin kanssa. Hän istui tuomiostaan lopulta 17 vuotta. Reggiani kertoo elävänsä nykyään varakkaan naisen elämää hoidellen kiinteistöjään. Kenties hän ehtii poiketa toisinaan elokuvissakin.

Joulukuussa koko hänen tarinansa nähdään myös valkokankaalla, kun ensi-iltansa saa Ridley Scottin ohjaama House of Gucci.

Elokuvassa Patriziaa esittää Lady Gaga, Mauriziota Adam Driver.

Lady Gucci: Patrizia Reggianan tarina, Frii klo 21.00.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat