Kirjallisuuskriitikko Vesa Rantamasta Suomen arvostelijain liiton uusi puheenjohtaja - Kulttuuri | HS.fi

Kirjallisuuskriitikko Vesa Rantamasta Suomen arvostelijain liiton uusi puheenjohtaja

Vesa Rantama toimii puheenjohtajana kaksi vuotta.

Vesa Rantama on kirjallisuuskriitikko ja Nuori Voima -lehden toinen päätoimittaja.

22.11. 14:56

Suomen arvostelijain liiton (SARV) puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2022–2023 on valittu kirjallisuuskriitikko Vesa Rantama.

Rantama, joka on Nuori Voima -lehden toinen päätoimittaja, kirjoittaa kirjallisuusarvosteluja muun muassa Helsingin Sanomiin.

Vesa Rantama on toiminut Suomen arvostelijain liiton hallituksessa vuodesta 2018 lähtien, kaksi viimeisintä vuotta varapuheenjohtajana.

Rantama toteaa valinnastaan tiedotteessa:

”Kritiikki on minulle paitsi puhetta taiteesta, myös olennainen osa yhteiskunnallista keskustelua. Haluan olla Sarvissa mukana edistämässä laajaa ymmärrystä kritiikin merkityksestä ja mahdollisuuksista.”

Yhtenä oivana väylänä tähän Rantama pitää Kritiikki näkyy! -hanketta. Se on Suomen arvostelijain liiton toteuttama ja Koneen Säätiön rahoittama kolmivuotinen hanke, joka jatkuu vuoteen 2023 saakka. Rantama siirtyy nyt hankkeen johtoryhmään, jossa toimivat entuudestaan Sarvin toiminnanjohtaja Riikka Laczak ja projektikoordinaattori Maaria Ylikangas.

Suomen arvostelijain liiton puheenjohtajana vuosina 2016–2021 toiminut kriitikko Maria Säkö suuntaa ensi syksynä opintovapaalle ulkomaille. Sitä ennen hän keskittyy teatteritekstikustantamon pyörittämiseen.

Sarvin puheenjohtajan valinnasta päätettiin liiton syyskokouksessa lauantaina 20. marraskuuta. Liitto on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 800 jäsentä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat