Squid Game sai kilpailijan: Kauhufantasiasarja Hellboundista tuli yhdessä yössä maailmanlaajuinen ilmiö - Kulttuuri | HS.fi

Squid Game sai kilpailijan: Kauhufantasiasarja Hellboundista tuli yhdessä yössä maailmanlaajuinen ilmiö

Julkaisunsa jälkeen Squid Game on ollut yhteensä 46 päivää Netflixin katsotuin sarja. Nyt saman genren Hellbound syrjäytti sen ykköspaikalta.

Netflix-sarja Hellboundissa karvaiset demonit jahtaavat syntisiä ihmisparkoja.

23.11. 13:26

Uudesta Hellbound-nimisestä eteläkorealaisesta kauhufantasiasarjasta tuli yhdessä yössä maailmanlaajuinen ilmiö, kun se syrjäytti saman genren Squid Gamen suoratoistopalvelun katsotuimman sarjan paikalta.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa The Guardian ja NME.

Katsojadatan perusteella Hellboundista tuli maailman katsotuin Netflix-sarja 20. marraskuuta, kun sarjan julkaisusta oli kulunut alle vuorokausi.

Sarjan keskiössä ovat demonijoukkion erittäin väkivaltaiset teot. Demonit jahtaavat syntisiä, joiden luona on aiemmin vieraillut taivaallinen olento, joka on kertonut uhrille hänen kuolemansa päivämäärän ja kellonajan. Jättimäisten karvaisten olentojen väkivalta saa aikaan julkisen hysterian ja uskonnollisen kiihkoilun.

Hellbound sai NME:n kriitikolta neljä tähteä. Arvostelijan mukaan sarjassa on viehättävien näyttelijöiden lisäksi muun muassa ajatuksia herättävät teemat:

Hellbound on monimutkainen tutkielma hyvästä ja pahasta informaatioajassa ja sillä on kaikki ainesosat ollakseen Netflixin seuraava eteläkorealaishitti.”

Sarjan on ohjannut Yeon Sang-ho ja sen pilotti sai ensi-iltansa syyskuussa Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Squid Game julkaistiin Netflixissä 19. syyskuuta ja on sen jälkeen ollut yhteensä 46 päivää katselulistan kärjessä. Lokakuussa sarjaa katsottiin arviolta 142 miljoonassa kotitaloudessa 94 maassa. Se on tuottanut suoratoistopalvelulle arviolta 900 miljoonaa dollaria.

Squid Gamen ”ultraväkivaltaisuudesta” on oltu huolestuneita ympäri maailmaa, myös Suomessa. Muun muassa yhdysvaltalaisjärjestö Parents Television Council on varoittanut vanhempia Squid Gamestä.

Sana ultraväkivaltainen tulee vuoden 1962 romaanista Kellopeliappelsiini, ja siihen perustuvasta vuoden 1971 elokuvasta, joissa käsitellään julman kuvaston vaikutusta ihmismieleen.

Squid Game on ollut valtaisa menestys.

Lue lisää: Hittisarja Squid Gamen luoja kertoo suunnittelevansa toista tuotantokautta

Lue lisää: Netflixin käyttäjämäärä kasvoi ennakoitua enemmän, yhtenä tekijänä korealaissarja Squid Gamen suosio

Lue lisää: Squid Game sai lapset pelaamaan väki­valtaisia leikkejä: Asian­tuntija rauhoittelee ”moraali­paniikista”, Pirkka-Pekka Peteliuksen mielestä valvonta ei toimi

Oikaisu 25.11. klo 10.16: Korjattu Kellopeliappelsiini-elokuvan ilmestymisvuosi. Elokuva ilmestyi 1971, ei 1965 kuten jutussa aiemmin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat