20 vuotta sitten suomalainen tv-yleisö ei vielä ollut valmis Kari Hotakaisen kuivalle huumorille - Kulttuuri | HS.fi

20 vuotta sitten suomalainen tv-yleisö ei vielä ollut valmis Kari Hotakaisen kuivalle huumorille

Kari Hotakainen oli vakiovieraana Maikkarin Ensi-ilta-ohjelmassa, mutta kansa ei lämmennyt ”nihkeälle kirjailijalle”.

Nykyään Kari Hotakaisen vitseille osataan jo nauraa.

24.11. 2:00

Korostetun epämukava tv-olemus ja rutikuiva huumori ovat kirjailija Kari Hotakaisen tavaramerkki MTV3:n Pitääkö olla huolissaan -ohjelmassa.

Aina jäykkyys ei ole ollut eduksi.

Vielä parikymmentä vuotta sitten vasta totuteltiin kirjailijoihin viihdeohjelmien suulaina tähtinä. Jari Tervo ja Tommy Taberman raivasivat Uutisvuodossa estradia tilansa hallitseville kirjailijahumoristeille.

Siinä pelissä päältä vakava Hotakainen ei loistanut. Hän oli vakiovieraana ensi-iltaelokuvia käsitelleessä MTV3:n Ensi-ilta-ohjelmassa (2000). Keskustelupalstoilla pohdittiin, miksi tämä nihkeä kirjailija on jakamassa vääriä mielipiteitään elokuvista, pysyisi kirjoissa.

Monilta unohtui, että Hotakainen oli juuri julkaissut elokuva-aiheisen kirjan: Sydänkohtauksia-romaanissahan (1999) filmattiin Kummisetää.

Jotain siinäkin meni yleisön mielestä pieleen. Hotakainen on myöhemmin kertonut haastatteluissa saaneensa lukijapalautetta, että toisin kuin Hotakainen oli kirjoittanut, eräässä kirjassa mainituissa maunulalaisessa kerrostalossa ei oikeasti ollut parveketta.

Kirjailija kiitti huomiosta. Samalla hän muistutti, että koko kirjahan perustuu ajatukselle, että Kummisetä kuvattiin Maunulassa.

Saa nauraa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat