Raija Malka sai Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinnon - Kulttuuri | HS.fi

Raija Malka sai Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinnon

Taiteilijakollegoiden ansioituneelle ja ajankohtaiselle taiteilijalle myöntämän tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Kuvataiteilija Raija Malka tunnetaan erityisesti tilallisista, paikkasidonnaisista ja poikkitaiteellisista teoksistaan.

23.11. 16:30

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tämän vuoden kuvataiteilijapalkinnon Raija Malkalle. Helsingissä ja Lissabonissa työskentelevä Malka tunnetaan erityisesti tilallisista, paikkasidonnaisista ja poikkitaiteellisista teoksistaan.

Hänen tuorein näyttelynsä on yhdessä säveltäjä Kaija Saariahon kanssa toteutettu Blick, joka nähtiin taidemuseo Amos Rexissä viime kesänä. Näyttely oli osa Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa.

”Raija Malka on pitkään työskennellyt suomalainen taidemaalari, jonka käsitteellinen lähestymistapa on tuonut uutta valoa maalaustaiteen diskurssiin. Kolmiulotteinen tila ja isot volyymit ovat pitkään olleet hänelle keskeisiä”, toteaa Suomen Taiteilijaseuran hallitus palkintoperusteluissaan.

Kaija Saariaho ja Raija Malka Amos Rexin Blick-näyttelyssä.

Turussa syntynyt Malka valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1985. Malka on pitänyt näyttelyitä muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Portugalissa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Japanissa.

Hän on myös tehnyt pitkän uran teattereiden ja oopperoiden lavastusten sekä pukusuunnittelun ja myös opettamisen parissa.

Taiteilijakollegoiden ansioituneelle ja ajankohtaiselle taiteilijalle myöntämän tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat