Saija Tuupanen ja Anna Kokkonen saivat Kullervo Linna -palkinnot - Kulttuuri | HS.fi

Saija Tuupanen ja Anna Kokkonen saivat Kullervo Linna -palkinnot

Palkinnot myönnetään ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Saija Tuupanen palkittiin monipuolisuudestaan ja kovasta työmoraalistaan.

24.11. 16:16

Vuoden 2021 Kullervo Linna -palkinnot on annettu laulaja-lauluntekijä Anna Kokkoselle ja laulaja Saija Tuupaselle. Vuosittain Linnan syntymäpäivänä 24. marraskuuta julkistettavat palkinnot myönnetään tunnustuksina ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa. Palkinnot ovat arvoltaan 2 000 euroa.

Palkintoperusteluiden mukaan Anna Kokkonen on laajentanut työllään suomenkielisen iskelmän kuulijakuntaa. ”Hän on luonut tinkimätöntä musiikkia iskelmäperinteestä käsin rikastaen sitä keltti- ja rock- ja folkvaikuttein”, perusteluissa sanotaan. Kokkonen vastaa pitkälti itse levyjensä tuotannosta ja pitää langat käsissään laulujen synnystä julkaisuun asti.

Hänen musiikkinsa on löytänyt tiensä muun muassa Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden joukkoon ensi singlestä lähtien (Veljeni, 2013). Uudelta albumilta julkaistu Maailma on ihana -single soi parhaillaan eri radioiden soittolistoilla. Syksyllä 2021 Kokkonen oli mukana Syksyn Sävelen finaalissa.

Saija Tuupanen saa kiitosta ahkerasta keikkailusta ja ammattimaisesta otteesta. Monipuolisuutta Tuupanen on osoittanut esiintymällä myös teatterilavoilla. Vuoden 2003 tangokuningatar on valittu urallaan myös Vuoden tanssittajaksi. Tänä syksynä hän voitti Syksyn Sävel -kilpailun.

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiö on myöntänyt palkintoja vuodesta 1988 saakka.

Vuonna 2019 Kullervo Linnan Säätiö sulautui Georg Malmstén -säätiöön, jonka hallitus jakaa nykyään palkinnot.

Anna Kokkosella on ukrainalais-venäläiset juuret. Hän on kertonut kokeneensa taustansa vuoksi rasismia, mutta musiikki on toiminut pakokeinona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat