Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät hyväksyttiin Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi - Kulttuuri | HS.fi

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät hyväksyttiin Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi

Yhdistys edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä.

25.11. 15:24

Journalistiliitto on hyväksynyt Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET:n jäsenyhdistyksekseen. Asiasta päätti torstaina Journalistiliiton valtuusto.

SET edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin tuhat jäsentä.

Yhdistyksen jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa. He ovat esimerkiksi assistentteja, kuvaajia, kuvaussihteereitä, lavastajia, leikkaajia, ohjaajia, valaisijoita tai äänittäjiä.

”SET on iloinen ja toiveikas tästä mahdollisuudesta kehittää alaa yhdessä Journalistiliiton kanssa. Alkaen tes-neuvotteluista ja ulottuen kulttuurialan laajempaan vaikuttamiseen. Hyvät työolot ja eri työmuotojen tunnistaminen yhteiskunnassa ruokkivat luovuutta, lisäävät hyvinvointia ja sitä kautta myös tuotteliaisuutta”, SET:n puheenjohtaja Matleena Kuusela sanoi Journalistiliiton julkaiseman uutisen mukaan.

Journalistiliiton valtuusto päätti myös, että liitto aikoo ottaa entistä paremmin huomioon laajenevan jäsenkunnan.

Journalistiliiton jäseninä on jo tällä hetkellä laaja kirjo erilaisia media- ja viestintäalan ammattilaisia, kuten toimittajia, kustannustoimittajia, graafikoita, kääntäjiä, viestintäyrittäjiä, ammattibloggaajia, av-alan ammattilaisia ja alan opettajia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat