Inspiroiva dokumentti esittelee joukon naisia, jotka ovat asettuneet Berliiniin luodakseen juuri sellaista musiikkia kuin haluavat - Kulttuuri | HS.fi

Inspiroiva dokumentti esittelee joukon naisia, jotka ovat asettuneet Berliiniin luodakseen juuri sellaista musiikkia kuin haluavat

Naisten tarinoiden ohella Raw Chicks Berlin kertoo kansainvälisestä kaupungista, jonne valuu taiteellista väkeä eri puolilta maailmaa.

Dokumentin yksitoista naista ovat löytäneet Berliinistä henkisen kotinsa.

27.11.2021 2:00

Jatkona upealle Sisters with Transistors -dokumentille Teema-kanava esittää toisenkin dokumentin naisista, jotka tekevät elektronista musiikkia. Nyt ollaan kuitenkin koko ajan nykyajassa ja kaupunki on Berliini.

Beate Kunathin dokumentti esittelee 11 naista, jotka ovat löytäneet Berliinistä henkisen kotinsa ja ryhtyneet tekemään siellä musiikkia – tai onko se musiikkia – sähköisistä äänistä. Heitä yhdistää se, että he kulkevat kaupungilla matkalaukkujen kanssa, mutta jokainen tekee omanlaistaan taidetta laukuista löytyvillä laitteillaan.

Joku tekee melodisempaa, toinen EDM-rytmejä tai silkkaa sirisevää äänimaisemaa. Osa suunnittelee oheen kuva- ja videotaidetta.

Naisten tarinoiden ohella dokumentti kertoo kansainvälisestä Berliinistä, jonne valuu taiteellista väkeä eri puolilta maailmaa. Dokumentin naiset tulevat muun muassa Italiasta, Kroatiasta, Israelista ja Japanista. Kotimaissaan heitä pidettiin vähän outoina, mutta Berliinissä he tuntevat olevansa vapaita.

Dokumentti on oikeastaan samalla liki kaksituntinen live-keikkojen sarja, jonka lomassa naiset kertovat taiteestaan ja työskentelytavoistaan. Koko idea lähti siitä huomiosta, että dj-laitteiden takana nähdään useimmiten vain miehiä, ja näin saivat alkunsa Raw Chicks -illat, joissa naiset päästivät kokeilunhalunsa valloilleen.

Dokumentti on vuodelta 2017, mutta se on varmasti yhtä innostava ja inspiroiva kuin uutenakin.

Raw Chicks Berlin, Teema klo 20.00 ja Yle Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat