Konttori-sarjan käsikirjoittajana tunnettu Stephen Merchant muokkasi englantilaisen showpainiperheen tarinasta mukiinmenevän draamakomedian - Kulttuuri | HS.fi

Konttori-sarjan käsikirjoittajana tunnettu Stephen Merchant muokkasi englantilaisen showpainiperheen tarinasta mukiinmenevän draamakomedian

Alkupuolen hauskat ja lämminhenkiset tapahtumat sijoittuvat Teemu Pukin suomalaisille tutuksi tekemään Norwichiin. Pääosaa näyttelee nopean uranousun tehnyt Florence Pugh.

Florence Pugh näyttelee Sarayaa, joka haaveilee tähteydestä showpainijana. Pugh on viime vuosina nähty minisarjassa The Little Drummer Girl sekä elokuvissa Midsommar – loputon yö ja Pikku naisia, josta hän sai Oscar-ehdokkuuden. Black Widow -supersankariseikkailussa Pugh näytteli Yelena Belovaa, jota hän esittää myös Disneyn+:n uudessa Hawkeye-sarjassa.

29.11.2021 2:00

Draamakomedia

Fighting with My Family ★★★

USA/Britannia 2019

C More ja Netflix (K7)

Showpaini tarjoaa aineksia niin komediaan (Nacho Libre, Glow-sarja) kuin tragediaankin (The Wrestler – painija) vähän samaan tapaan kuin aiheesta tehtyjä dokumenttielokuvia on sekä lempeähköjä (kotimainen Spandex Sapiens) että raatelevan raadollisia (Miestä mattoon).

Yksi painidokumenteista, jolta lainattiin myös nimi, oli pohjana Stephen Merchantin käsikirjoittamalle ja ohjaamalle draamakomedialle Fighting with My Family.

Elokuvan hauska ja perheyhteyttä henkivä alku sijoittuu Teemu Pukin suomalaisille tutuksi tekemään Norwichiin. Knightin perhe elättää itsensä pienten salien showpainiesityksillä. Poika Zack (Jack Lowden) on unelmoinut painitähteydestä koko elämänsä, ja into on tarttunut myös Saraya-siskoon. Tätä näyttelee uranousussa oleva Florence Pugh (Midsommar, Pikku naisia, Black Widow).

Kun amerikkalaisen WWE-yhtiön kykyjenetsijä (Vince Vaughn) saapuu Lontooseen, Zack ja Saraya lähtevät koettamaan onneaan. Näillä main elokuva alkaa harmillisesti tavanomaistua. Se seuraa tositarinaa mutta pimittää samalla sen raadollisemmat puolet kuten huumeiden käytön.

Merchant itse näyttelee hekotuttavan pikkuroolin, ja elokuvan tuottaja, painiperheen vesa Dwayne The RockJohnson, nähdään kahdessa merkityksellisessä kohtauksessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat