Lähes kaikki pääkaupunkiseudun kulttuurilaitokset ottavat koronapassin käyttöön - Kulttuuri | HS.fi

Lähes kaikki pääkaupunkiseudun kulttuurilaitokset ottavat koronapassin käyttöön

Koronapassin käyttöönotto on varmistettu muun muassa Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa, Kom-teatterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Espoon kaupunginteatterissa.

Asiakas esittää koronapassia mennäkseen baariin Helsingissä 28. lokakuuta.

26.11.2021 16:10 | Päivitetty 27.11.2021 11:32

Kansallisteatteri on päättänyt ottaa koronapassin käyttöön sunnuntaina 28. marraskuuta. Syy tähän on se, että Uudenmaan koronarajoitukset muuttuvat anniskelualueiden osalta.

”Meilläkään ei pääse sisään muuta kuin ravintolan kautta”, sanoo Kansallisteatterin tuotantojohtaja Päivi Isosaari.

Kansallisteatterin näytäntöihin pääsee ensi sunnuntaista alkaen vain näyttämällä koronapassia ja todistamalla henkilöllisyyden. Teatterista kehotetaan saapumaan näytäntöihin hyvissä ajoin.

Isosaaren käsityksen mukaan koronapassi ollaan ottamassa laajalti käyttöön muissakin pääkaupunkiseudun teattereissa.

Koronapassin käyttöönoton on varmistanut ainakin jo Svenska Teatern, jossa passi tulee käyttöön maanantaista 29. marraskuuta alkaen.

Q-teatterissa seuraava näytös Leea Klemolan Minä, Askartelijasta on torstaina 2. joulukuuta. Teatterin talous- ja hallintojohtaja Esa Kylmälä kertoo, että koronapassi on silloin käytössä.

Helsingin kaupunginteatterissa otetaan koronapassi käyttöön mahdollisimman pian.

”Otamme passin käyttöön, koska nyt meidänkin toimintaamme rajoitetaan”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Myös Espoon kaupunginteatteri ottaa koronapassin käyttöön, kertoo teatterin viestinnästä vastaava Julia Pajunen sähköpostitse.

”Passi otetaan käyttöön ensi viikosta alkaen Revontulihallin esityksissä. Louhisalin osalta tilannetta vielä selvitetään.”

Toiveena on Pajusen mukaan saada passi käyttöön myös Louhisalin esityksissä.

”Samassa tilassa ei kuitenkaan ole ravintolaa, joten lakiteknisesti tilanne on eri kuin itse hallinnoimassamme Revontulihallin tilassa.”

Louhisali on Espoon kulttuurikeskuksen tiloissa, joista vastaa Espoon kaupunki.

Kom-teatterin talous- ja hallintopäällikkö Lotta Vaulo kertoo, että myös Kom-teatterissa otetaan koronapassi käyttöön heti alkuviikosta. Maanantaina teatterissa järjestetään aulakonsertti ja tiistaina jatkuvat Lou Salomén esitykset.

”Meillä kaikki katsojat kulkevat anniskelualueen läpi saliin, joten kaikilta tarkastetaan koronapassi”, Vaulo sanoo.

Hän pitää koronapassin käyttöönottoa teattereissa hyvänä asiana, sillä epidemian kanssa ollaan todennäköisesti tekemisissä vielä pitkään.

”Näin voimme suunnitella kevätkautta ja varautua siihen, että esitykset pyörivät silloinkin. Sulkua ei kukaan enää halua kokea”, Vaulo sanoo.

Samoilla linjoilla on Ryhmäteatterin tuottaja Hanna Roisko. Kun Juha Kukkosen tähdittämät Minä ja Leonard -lauluillat jatkuvat 10. joulukuuta, kaikilta yleisöön saapuvilta tarkastetaan koronapassi.

”Kunhan vaan poikkeusoloista huolimatta saamme ottaa yleisöä sisään terveysturvallisesti. Se on tärkeintä”, Roisko sanoo.

Myös Viirus-teatteri on Facebook-sivuillaan ilmoittanut ottavansa koronapassin käyttöön 29. marraskuuta alkaen.

Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg kertoo, että passi otetaan käyttöön maanantaina. Se vaaditaan kaikilta Musiikkitalon kävijöiltä kello 17:n jälkeen.

Koronapassi otetaan käyttöön sunnuntaina myös Kansallisoopperassa kaikkiin klo 17 alkaviin talon tapahtumiin ja esityksiin kaikille 16 vuotta täyttäneille.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Jos teatteriin, konserttiin tai oopperaan aikoneella ei ole voimassaolevaa koronapassia, on lippuvaraus usein mahdollista joko siirtää eteenpäin tai saada rahat takaisin.

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Muokkaus 26.11. klo 20.05: Päivitetty juttuun tieto Q-teatterin koronapassikäytännöstä.

Juttua päivitetty 27.11. klo 11:31: Lisätty tieto Kom-teatterin, Ryhmäteatterin ja Viirus-teatterin koronapassikäytännöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat