Suomalaiselokuvalle viisi palkintoa ”Afrikan Oscareissa”, muun muassa paras elokuva -sarjan voitto - Kulttuuri | HS.fi

Suomalaiselokuvalle viisi palkintoa ”Afrikan Oscareissa”, muun muassa paras elokuva -sarjan voitto

Suomensomali Khadar Ahmedin ohjaamalla ja käsikirjoittamalla suomalaiselokuvalla oli kaikkiaan kymmenen AMAA-ehdokkuutta, joista elokuva voitti viisi.

Guled & Nasra kertoo keski-ikäisestä pariskunnasta. Kuvassa vasemmalla Omar Abdi ja Yasmin Warsame.

29.11.2021 11:08

Suomalaiselokuva Guled & Nasra on voittanut viisi palkintoa afrikkalaisen elokuvan vuotuisessa palkintojuhlassa eli ”Afrikan Oscareissa”.

Suomensomali Khadar Ahmedin ohjaamalla ja käsikirjoittamalla suomalaiselokuvalla oli kaikkiaan kymmenen AMAA-ehdokkuutta, joista elokuva siis voitti viisi.

Elokuva palkittiin parhaana elokuvana ja miespääosaa näytellyt Omar Abdi voitti oman palkintoluokkansa. Palkinto tuli myös parhaasta lavastuksesta sekä maskeerauksesta. Lavastuksesta elokuvassa oli päävastuullinen Antti Nikkinen ja maskeerauksessa Nadine Otsobogo-Boucher.

Viidennen palkinnon elokuva sai parhaana ”afrikkalaisella kielellä tehtynä elokuvana”. Elokuvassa puhutaan somalia.

Palkintojuhla järjestettiin viikonloppuna Nigeriassa, joka on afrikkalainen elokuvan voimakeskus. AMAA on lyhenne sanoista African Movie Academy Award eli suomeksi afrikkalaisen elokuva-akatemian palkinto.

Djiboutissa kuvattu Guled & Nasra on suomalaisen Bufo-yhtiön tuottama elokuva. Kansainvälisillä markkinoilla elokuvaa esitetään nimellä The Gravedigger’s Wife.

Somalia tarjoaa Guled & Nasra -elokuvaa omana ehdokkaanaan Yhdysvalloissa jaettavien Oscarien ei-englanninkielisten elokuvien sarjaan, mutta tuossa kisassa elokuvaa odottaa mahdollisesti hylkäys.

Lisää aiheesta voi lukea tästä.

Suomesta samaan kisaan lähetettiin Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat