Guccin muotisuku hermostui Hollywood-elokuvasta, jossa sukuun naitu murhaaja esitettäisiin myös uhrina - Kulttuuri | HS.fi

Guccin muotisuku hermostui Hollywood-elokuvasta, jossa sukuun naitu murhaaja esitettäisiin myös uhrina

Suku ei ole innostunut elokuvasta, joka kertaa muotitalo Guccin tarinaa.

Muotitalosta kertova House of Gucci on tulossa Suomessa ensi-iltaan perjantaina 3.12.

30.11.2021 11:17

Elokuva italialaisesta Guccin muotitalosta on tulossa ensi-iltaan, mutta Guccin perhe ei ole innostunut elokuvasta. Suku on aikeissa viedä elokuvantekijät oikeuteen, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa.

Perhettä ärsyttää tapa, jolla muotisuvun historiaa on House of Gucci -elokuvassa kuvattu.

”Guccin perhe varaa itselleen oikeuden kaikkiin vaadittaviin toimenpiteisiin suojellakseen itseään ja rakkaimpiensa nimeä ja arvokkuutta”, lausunnossa kirjoitetaan uutistoimiston mukaan. Allekirjoittajina ovat Aldo Guccin perilliset.

Aldo Gucci oli yhtiön perustaneen Guccio Guccin vanhin poika, joka veti yhtiötä vuodesta 1953 vuoteen 1986.

Elokuvan ohjaaja on 83-vuotias brittisyntyinen Ridley Scott, ja elokuvaa ovat olleet tuottamassa amerikkalainen MGM ja sekä Scottin elokuvaveljesten Scott Free Productions.

Tekijöiden mukaan elokuva on ”uskomattoman tositarinan innoittama elokuva italialaisen muotitalon takana olevasta perheestä ja sen luomasta imperiumista”.

”Kun vaatimattomista oloista kotoisin oleva Patrizia Reggiani naidaan Guccin perheeseen, on suvun perintö suuressa vaarassa. Patrizian rajaton kunnianhimo laukaisee hallitsemattoman kierteen, jossa petos, rappio, kosto ja lopulta murha seuraavat toisiaan”, elokuvan kuvaus jatkuu.

Uutistoimistolle toimitetun lausunnon mukaan Guccien suku tuomitsee erityisesti tavan, jolla elokuvantekijät ovat kuvaamassa Patrizia Reggiania. Hän junaili palkkatappajan surmaamaan puolisonsa Maurizio Guccin. Maurizio Gucci oli Aldo Guccin veljenpoika.

Murha tapahtui vuonna 1995, ja Reggiani tuomittiin vankilaan 26 vuodeksi. Hän suoritti tuomiosta 17 vuotta. Elokuvassa naista näyttelee poplaulajana paremmin tunnettu Lady Gaga.

Suku on tuohtunut, koska heidän mukaansa elokuvantekijät kuvaavat Reggiania ”uhrina” sekä elokuvassa että julkisuuteen antamissaan lausunnoissa.

Lady Gaga esittää elokuvassa Patrizia Reggiania, joka tuomittiin vankilaan miehensä murhasta.

Lisäksi Guccien suku on uutistoimiston mukaan valitellut, että perheen jäseniä on perusteetta kuvailtu elokuvassa kopeiksi roistoiksi, joille muu maailma ei olisi merkinnyt mitään.

Aiemmin tänä vuonna Guccin muotitalo kuitenkin kertoi avanneensa arkistonsa elokuvantekijöiden käyttöön. Osa suvusta, muun muassa murhasta tuomittu Reggiani, vastusti elokuvantekijöiden auttamista.

Reggiani on italialaismediassa myös ihmetellyt, miksi häntä elokuvassa esittävä Lady Gaga ei vaivautunut tapaamiseen ennen kuvauksia.

Lady Gagan lisäksi elokuvassa näyttelevät muiden muassa Jared Leto, Jeremy Irons, Adam Driver sekä Salma Hayek.

Lue lisää: Viihteellinen rikosdokumentti Maurizio Guccin murhasta on kuin elokuvasta – ja sellainen siitä pian nähdäänkin

Lue lisää: Lady Gaga perehtyi tulevaan elokuva­rooliinsa elämällä puolitoista vuotta muoti­huone Guccin petetyn miniän elämää

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat