Weekend-festivaali siirtyy Hämeenlinnaan - Kulttuuri | HS.fi

Weekend-festivaali siirtyy Hämeenlinnaan

Kantolan tapahtumapuistossa järjestettävä festivaali laajenee kolmipäiväiseksi.

Weekend-festivaalia juhlittiin kesällä 2019 Helsingin Suvilahdessa. Kuvassa Elise Varik ja Laura Miettinen.

1.12.2021 9:31

Elektroniseen musiikkiin keskittynyt Weekend-festivaali siirtyy Hämeenlinnaan. Aiemmin tapahtumaa on järjestetty Espoossa ja Helsingissä.

Samalla festivaali laajenee kolmipäiväiseksi. Kymmenvuotisjuhlia viettävä tapahtuma järjestetään ensi vuonna 1.–3. heinäkuuta Kantolan tapahtumapuistossa ja sen vieressä olevalla teollisuusalueella.

Festivaalilla on mukana ensi kesänä yli 80 artistia. Festivaalin lavoilla nähdään ulkomaisista artisteista muun muassa Tove Lo, Nina Kraviz, Boy Pablo, Jay 1, Pi’erre Bourne, Rezz, Tchami ja Zhu.

Kotimaisista artisteista mukana ovat esimerkiksi JVG, Sanni ja Pyhimys.

Lisää artisteja ilmoitetaan lähiaikoina.

Järjestäjien mukaan tapahtuma-alue on pinta-alaltaan suurimpia koskaan järjestettyjä festivaalialueita Suomessa.

”Haluamme olla Suomen eurooppalaisin festivaali ja siihen tarvitaan suuri ja toimiva tapahtumakenttä. Lisäksi Hämeenlinna on loistavien liikenneyhteyksien päässä isojen kaupunkien keskellä”, sanoo festivaalijohtaja Martin Mustonen tapahtuman tiedotteessa.

Weekend-festivaali jäi pitämättä koronaviruspandemian vuoksi kaksi kertaa peräkkäin.

Viime ja tänä vuonna festivaali piti järjestää ensimäistä kertaa Käpylän liikuntapuistossa, mutta Käpylään festivaalia ei siis koskaan päätynyt.

Weekendiä on edellisinä vuosina juhlittu myös Espoon Luukissa, Helsingin Kyläsaaressa, Hietaniemen uimarannalla ja Sörnäisten Suvilahdessa. Tapahtuma on saanut kaupunkialueella jonkin verran valituksia muun muassa melusta, ja ongelmia ovat aiheuttaneet myös esimerkiksi liikennejärjestelyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat