Johanna Rusanen-Kartano, Hannu-Pekka Björkman ja Teemu Keskisarja saavat Pro Finlandia -mitalit – katso kaikki palkitut HS:n hakukoneesta - Kulttuuri | HS.fi

Johanna Rusanen-Kartano, Hannu-Pekka Björkman ja Teemu Keskisarja saavat Pro Finlandia -mitalit – katso kaikki palkitut HS:n hakukoneesta

Mitali myönnetään tänä vuonna kymmenelle taiteilijalle.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano ja historioitsija Teemu Keskisarja.

1.12.2021 10:03 | Päivitetty 6.12.2021 9:15

Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja historioitsija Teemu Keskisarja ovat niiden taiteilijoiden joukossa, joille on myönnetty tänä vuonna Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali.

Kaikkiaan mitali myönnetään tänä vuonna kymmenelle.

Muut palkitut ovat valokuvataiteilija Marja Helander, Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja ja näyttelijä Mikko Kouki, kuvanveistäjä Pertti Kukkonen, tanssija-koreografi ja Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja Anniina Kumpuniemi, professori ja arkkitehti Anssi Lassila, sirkustaiteilija ja Circo Aereon taiteellinen johtaja Jani Nuutinen sekä kesäkuussa eläkkeelle Musiikin edistämissäätiön toimitusjohtajan paikalta jäänyt kansanmuusikko ja musiikintutkija Hannu Saha.

Taiteilijoille myönnettäviä Pro Finlandia -mitaleita on jaettu 1940-luvulta lähtien. Kunniamerkin myöntää ritarikunnan suurmestarina toimiva tasavallan presidentti.

Kunniamerkin saajia voi hakea alla olevasta HS:n hakukoneesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat