Jääkiekkoilija Marko Jantusesta tehdään elokuva, pääosaa näyttelee huippukuntoon itsensä treenannut Severi Saarinen - Kulttuuri | HS.fi

Jääkiekkoilija Marko Jantusesta tehdään elokuva, pääosaa näyttelee huippukuntoon itsensä treenannut Severi Saarinen

Elokuva perustuu Marko Lempisen kirjaan Läpi helvetin.

Marko Jantusen tarinasta tehdään elokuva.

1.12.2021 12:00

Jääkiekkoilija Marko Jantusesta tehdään elokuva nimellä Laitapuolen hyökkääjä.

Elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä ja se tulee ensi-iltaan syksyllä 2022. Elokuvaa aletaan kuvata huomenna torstaina pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

Elokuva perustuu toimittaja Marko Lempisen kirjoittamaan kirjaan Läpi helvetin – Marko Jantusen tarina (Otava 2016) ja kirjan viimeisiin vuorokausiin Lahdessa 2015.

Marko Jantunen (s. 1971) pelasi urallaan TPS:ssä, Kalpassa, Jokereissa ja Pelicansissa. Hän pääsi A-maajoukkueeseen, NHL:ään ja saavutti Ruotsin Elitserienissä 1990-luvulla kulttipelaajan aseman.

Päihteet ja pikkurikollisuus veivät pelaajan kuitenkin mennessään.

Nykyään Jantunen keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Näyttelijä tunnetaan muun muassa alikersantti Lehdon roolistaan Tuntematon sotilas -elokuvassa.

Aiemmin marraskuussa Saarinen herätti huomiota julkaisemalla Instagramissa kuvaparin hätkähdyttävästä ulkoisesta muutoksestaan. MTV Uutiset kertoi näyttelijän harjoitelleen itsensä huippukuntoon runsaassa kolmessa kuukaudessa. Näyttelijä ei kuitenkaan paljastanut tuolloin syytä rajulle harjoittelulleen.

Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde.

Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin, Jukka Helle ja Rimbo Salomaa ja sen levittää Nordisk Film.

Yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista on jääkiekon SM-liiga.

Lue lisää: Huumeveloissa ollut entinen jääkiekkotähti Marko Jantunen yritettiin tappaa useita kertoja – ”Olin menossa hautaan”

Lue lisää: Ensin kadulla oli Pasi, sitten syöksyi Marko – Jääkiekkoilija Marko Jantusen elämän pelasti ystävä, jonka kanssa hän lapsena aloitti juomisen

Lue lisää: Ensin Marko Jantusen elämään mahtui vain jääkiekko, sitten päihteet – nyt hän auttaa toisia ihmisiä raitistumaan ja saamaan elämänsä takaisin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat