Näihin kuviin tiivistyvät vuoden 2021 hienoimmat suomalaiset hetket – HS:n lukijat nostivat pinnalle vuoden 10 kohokohtaa - Kulttuuri | HS.fi

Blind Channel -yhtye esiintyi Euroviisujen välierässä pyrotekniikan keskellä toukokuussa 2021 Rotterdamissa. Yhtyeen menestys oli yksi useimmin mainittuja asioita HS:n kyselyssä: ”Blind Channel Eurovision laulukilpailussa. Energinen ja positiivinen esiintyminen toi menestystä. Ja he ovat jatkaneet samalla tavalla ja osoittaneet, että oikealla asenteella voi onnistua saavuttamaan tavoitteensa. Heidän musiikkinsa tuo iloa itselleni joka päivä.”

Vuoden hienoimmat hetket

Lähes kolmesataa lukijaa kertoivat lukuisista suomalaisista ylpeyden aiheista kuluvan vuoden ajalta.


6.12.2021 2:00 | Päivitetty 6.12.2021 6:18

Vuosi 2021 jää historiaan erityisesti koronapandemian vuoksi, mutta tapahtui Suomessa muutakin. Kysyimme lukijoilta, mitkä olivat vuoden 2021 hienoimmat suomalaiset hetket.

Saimme lähes kolmesataa vastausta, jotka kertoivat lukuisista ilon ja ylpeyden aiheista, pienistä ja suurista.

Nämä kymmenen kuvaa vievät kuluvan vuoden riemun hetkiin.

”Ylpeyttä sai lisäksi tuntea kun Suomi julistettiin maailman onnellisimmaksi maaksi maailmassa jälleen kerran”, tiivisti eräs vastaaja vuoden onnistumisen.

Lue lisää: Suomi on neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa – Katso koko korona­vuoden listaus

Huuhkajien MM-karsintaurakka päättyi Olympiastadionilla Ranska-otteluun 16. marraskuuta. Joukkueen ja yleisön edessä halaamassa maajoukkueuransa päättäneet Joona Toivio ja Paulus Arajuuri.

Lukijan kommentti: ”Huuhkajat kaikilla rintamilla eli EM-kisoissa sekä MM-karsinnoissa. Kausi päättyi Stadikalla upeaan tunnelmaan Ranskan joukkueen kanssa. Myös suomalaisen jalkapallokulttuurin kehittyminen ilahduttaa. Suomi-fanit Köpiksessä olivat esimerkillisiä vaikeassa tilanteessa. Ja kauden päätteeksi Stadikalla, hävityn ottelun jälkeen, upeat kiitokset niin kentällä pelanneille kuin ennen kaikkea pitkän uransa lopettaneille Toiviolle ja Arajuurelle. Futiksen hienous koko laajuudessaan on vihdoin avautunut suomalaisille. Leikillään voisi sanoa, että viimeisenä sivistyskansana maailmassa.”

Amanda Rantanen teki lisäajan viime sekunneilla Suomen voittomaalin EM-karsintaottelussa Skotlantia vastaan 1. joulukuuta 2020.

Ihmiset jonottivat koronarokotuksia Jätkäsaaren rokotuspisteellä Helsingissä 30. kesäkuuta.

Lukijan kommentti: ”Koronarokotusten aloitus oli hienoin hetki! Mieleen jäi sairaalahoidon henkilökunnan jaksaminen vaikeissa olosuhteissa. Suomessa on hyvä terveydenhuolto!”

Mira Potkonen otteli Brasilian Beatriz Ferreiraa vastaan Tokion nyrkkeilyareenalla 5. elokuuta 2021. Potkosen ura myös päättyi toiseen olympiapronssiin elokuussa 2021.

Lukijan kommentti: ”Mira Potkosen mitali: se oli sitkeän, päämäärähakuisen työn tulos. Arvostan suuresti myös hänen perheensä urheilu-uralle antamaa tukea.”

Tokiossa 200 metrillä olympiapronssia uinut Matti Mattsson tuuletti maalissa 28. heinäkuuta 2021.

Pääosaa Juho Kuosmasen elokuvassa Hytti nro 6 esittänyt Seidi Haarla juhli Cannesin elokuvajuhlilla elokuvan voitettua festivaalin toiseksi korkeimman palkinnon eli Grand Prix’n.

Hoitohenkilökuntaa koronateho-osastolla.

Lukijan kommentti: ”Hoitohenkilökunta. Venyi ja venyy edelleen miltei mahdottomiin suorituksiin korona-pandemian yhteydessä!”

Hanne Honkanen ja Jouko Aarnio nauttivat kuumasta kesäpäivästä viisi päivää sitten perheeseen muuttaneen Bao-koiran kanssa 27. heinäkuuta 2021.

Lukijan kommentti: "Hellekesä 2021: uskomattoman kuuma ja monta viikkoa. Kotimaan matkailu: on tullut reissattua vain kotimaassa ja nähtyä monta paikkaa ja kaupunkia ensimmäistä kertaa.”

Kulttuurielämän avautuminen ilahdutti monia vastaajia. Ismo Alanko pääsi viimein toteuttamaan 60-vuotiskonserttinsa, Ismo Alanko - Neljäkymmentä laulujen vuotta, Tavastialla Helsingissä marraskuussa 2021.

Kabulin evakuointioperaatio oli monella tapaa onnistuminen. Puolustusvoimien suojausjoukon sotilaita ja evakuoitavia ihmisiä Kabulin lentokentän alueella Afganistanissa 24. elokuuta 2021.

Näiden hetkien lisäksi kyselyssä mainittiin muun muassa cheerleadingin naisten ja tyttöjen MM-kullat, Sofi Oksasen ja Kaija Saariahon Innocence-oopperan kantaesitys Ranskassa, korona-ajan asiantuntijat, kuten Mika Salminen ja Hanna Nohynek, Elokapina sekä Ari Huuselan maailmanympäripurjehdus ja monia muita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat