Viisituntiseen roolipeliin pääsee osallistumaan Yle Chatissa - Kulttuuri | HS.fi

Viisituntiseen roolipeliin pääsee osallistumaan Yle Chatissa

Uuden maailman ruhtinaat – salaseurojen aika -peliä voi seurata sekä Yle Puheessa että Areenassa.

3.12.2021 2:00

Tänään perjantaina voi osallistua pöytäroolipeliin kotisohvalta. Yle Puhe lähettää suorana lähetyksenä pelin, johon kuka tahansa voi osallistua Yle Chatissa. Kuvallinen Areena-lähetys jatkuu tuntien ajan vielä radio-ohjelman päätyttyä.

Lähetys on itsenäistä jatkoa syyskuussa pelatulle pelille. Sieltä tuttuina pelaajina jatkavat juontaja Juhani Kenttämaa ja toimittaja-tietokirjailija Maria Pettersson. Uusina studiokasvoina ovat kulttuuritoimittaja Jussi Ahlroth ja tähtitieteilijä Anne Liljeström.

Edellisen lähetyksen parasta antia oli, kun osallistujat studiossa upposivat haltioiden, juonittelun ja yliluonnollisuuden maailmaan niin syvälle, että alkoivat keskustella omien hahmojensa persoonista. Ja mitä ilmeisimmin heillä oli tosi hauskaa.

Vaikka ohjelma onkin nyky-Ylessä ainutlaatuinen, aivan täydellistä pioneerityötä se ei ole. Roolipeliä pelattiin jo 1990-luvun alussa Radiomafian Lohikäärmepuussa, joka koki lyhyen renessanssin viime vuosikymmenellä Radio Moreenissa.

Kun Yle Puhe luopuu vuodenvaihteessa suorista lähetyksistään urheilua lukuun ottamatta, tällaisille kokeiluille ei löytyne Ylen kanavilta enää paikkaa.

Pöytäroolipelilive Uuden maailman ruhtinaat – salaseurojen aika, Yle Puhe klo 16.00 ja Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat