Itkunauruhymiö on edelleen ylivoimaisesti suosituin: Useimmat käyttävät hymiöitä, joissa on positiivinen sävy - Kulttuuri | HS.fi

Itkunauruhymiö on edelleen ylivoimaisesti suosituin: Useimmat käyttävät hymiöitä, joissa on positiivinen sävy

Kaikkiaan hymiöitä on olemassa 3 663, mutta enimmäkseen ihmiset käyttävät sataa samaa.

Itkunauru kattaa jopa viisi prosenttia kaikista käytetyistä hymiöistä.

6.12.2021 13:45

Suurin osa, jopa 92 prosenttia, verkon välityksellä kommunikoivista ihmisistä käyttää hymiöitä – ja samoja hymiöitä käytetään ympäri maailman. Helmikuussa tiedotettiin nuoremman sukupolven halveksivan niin kutsuttua itkunauruhymiötä, mutta Unicode Consortiumin keräämän tuoreimman tiedon mukaan se on edelleen ehdottomasti käytetyin hymiö.

Unicode Consortium ylläpitää ja kehittää tietokonejärjestelmiä varten luotua merkistöstandardi Unicodea.

Itkunauru kattaa jopa viisi prosenttia kaikista käytetyistä hymiöistä. Toiseksi käytetyin on sydän, jota seuraa vinossa oleva itkunauru, peukalo ylöspäin sekä huutoitku. Suurin osa suosituimmista hymiöistä on sävyltään positiivisia, kuten oli myös vuonna 2019 jolloin vastaavaa tietoa viimeksi kerättiin. Apple tiedotti jo 2017 käyttäjiensä suosivan itkunaurua.

Suosituin vaatekappale hymiöissä on kruunu, suosituin ruumiinosa jännitetty hauis. Eläinhymiöistä eniten käytetään perhosta, ja kasvikategoriasta valitaan useimmiten kukkakimppu.

Vähiten käytetään eri maiden lippuja esittäviä hymiöitä, vaikka niitä olisi tarjolla jopa 258 erilaista.

Positiivisiltakin näyttävillä hymiöillä voidaan tosin kommunikoida myös vähemmän positiivisia viestejä. Esimerkiksi varsin viattomalta ja neutraalilta vaikuttavalla hymyilevällä hymiöllä voidaan viestittää hyvinkin sarkastisia ja ilkeitä asioita, kertoi The Guardian elokuussa.

Kaikkiaan hymiöitä on olemassa 3 663, ja Unicode Emoji Subcommittee kehittää niitä lisää. Silti noin 82 prosenttia hymiöiden käyttökerroista sisältää jonkin sadasta suosituimmasta hymiöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat